Timrås chockstart knockade Karlskrona – SHL-hoppet lever

avDaniel Sörensen

Publicerad:
Uppdaterad:

Karlskrona vann de två första mötena – och hade chans att koppla ett ordentligt grepp om SHL-platsen på hemmaisen på NKT Arena.

Då överraskade gästande Timrå med ett mål redan efter åtta sekunder.

Gästerna lyckades – trots en Karlskronaforcering i andra perioden – hålla igen och vinna med 5–2.

– De hänger inte med när vi trampar på, säger Timrås Johannes Kinnvall efter segern.

Åtta sekunder tog det – sen hade Timrås Anton Wedin gett sitt lag ledningen i den extremt viktiga kvalmatchen mot Karlskrona. Det snabbaste målet i hockeyallsvenskan och SHL den här säsongen.

Målet kom att sätta enorm prägel på resten av matchen – som var av yttersta vikt för Timrå med tanke på Karlskronas 2–0-ledning i matchserien.

Gästerna fortsatte att ösa på i ett högt tempo och skapade problem för Karlskronas omtalade defensiv. Även 2–0 och 3–0 prickades in i första perioden.

– Vi fick en fantastiskt bra start på den här matchen där vi kommer ut med en energi och ett rakt anfallsspel med driv på mål. Jag sa till grabbarna att vi ska ha första målet. Killarna snappade upp det, och jag är stolt över dem, säger Timrås tränare Fredrik Andersson i C Mores sändning.

”Lossnar ordentligt i dag”

Men om första perioden tillhörde Timrå kom andra perioden att bli raka motsatsen. 1–3 kom efter 3.04, och bara 13 sekunder senare gjorde Karlskrona ytterligare ett mål. Självförtroendependeln svängde i och med det över totalt till hemmalagets fördel.

Timrå lyckades dock behålla ledningen in i pausen. Och i den tredje perioden kom även 4–2, genom Johannes Kinnvall. Johan ”Honken” Holmqvist i KHK-kassen bombarderades med skott, men orkade inte hålla pucken utan släppte en retur som Kinnvall satte.

– Det är riktigt skönt. Jag tycker att vi har spelat bra i tre matcher och i dag lossnar det ordentligt för vår del. Vi sa inför att vi ska fortsätta att köra på eftersom att vi fört spelet i tre matcher, säger målskytten Kinnvall.

Sista målet i tom kasse

I matchens slutskede kunde Timrås stjärnskott Jonathan Dahlén pricka in slutresultatet 5–2 i tom kasse.

Nu har Timrå reducerat till 1–2 i matchserien, och spelar hemma i NHK Arena på lördag.

– Vi ska köra på samma sätt då, de hänger inte med när vi trampar på, säger Johannes Kinnvall.

Molin missnöjd med inledningen

Karlskronas tränare Ove Molin var inte nöjd med hur laget öppnade matchen. Den första perioden blev avgörande.

– Det är en väldigt speciell start på den här matchen. Sånt händer i ishockey, men det är klart att det där inte ska hända. 0–3 efter dem minuterna är ett alldeles för stort handikapp att lämna på den här nivån, säger han.

– Vi blir tafatta av det som händer där ute. Det är tillfälligheter som avgör, och de tillhör den här sporten.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM