Fansen skrek ”Låt han dö” – nu ska han skjuta BIK till högsta serien

Talar ut om hatet från fansen: ”Har inget agg i dag”

HOCKEY

Mr Örebro förlänger avtalet med värsta rivalen BIK Karlskoga.

Därmed blir Niklas Lihagen, 33, kvar säsongen ut i klubben vars fans önskade livet ur honom för åtta år sedan.

– Jag har inget agg mot BIK Karlskogas fans i dag, säger den rutinerade centern.

Två matcher räckte för att BIK Karlskoga skulle vilja förlänga avtalet med Örebro-profilen Niklas Lihagen. Centern, med 13 säsonger i Örebro HK i bagaget, tackade ja och blir nu alltså kvar i rivalen säsongen ut.

Det trots att klubbens (dåvarande Bofors) supportrar skanderade ”Låt han dö” när Lihagen, som då spelade i Örebro, föll ihop med hjärtstopp i en match klubbarna emellan 2009.

– Det ligger så långt bak i tiden, så det är inget jag går och funderar på. Ibland finns det en viss jargong bland supportrar och även om den ibland är väldigt otrevlig så tror jag ingen skriker en sån sak och menar det från hjärtat, säger Niklas Lihagen.

Hur ser du på din relation med BIK Karlskogas fans den här säsongen?

– Jag känner inget agg utan tror att det kommer bli kul att lira och att fansen kommer att vara där och stötta oss under hela säsongen.

Den nya klubbadressen kan säkerligen uppfattas som känslig bland många Örebro-supportrar, men Lihagen menar att förutsättningarna ser annorlunda ut nu.

– Vi är inte längre i samma serie, och det fanns inte så många alternativ för mig. Familjesituationen gjorde att det inte fanns så mycket att välja på och dessutom har det känts väldigt bra i Karlskoga med en härlig atmosfär, både på och utanför isen.

”Har en grabb som jag inte vill flytta på”

Just familjesituationen och den goda känslan i laget beskriver Lihagen som avgörande för hans beslut.

– Jag har en grabb som jag inte vill flytta på och jag är ju själv från Örebro så det känns naturligt att skriva på med BIK när det kändes så pass bra som det har gjort, säger han.

Han tror att hans nya klubb kan vara med och slåss om topplaceringarna även i år, trots en del tunga spelartapp.

– Vi har siktet inställt på positivt kval och det tror jag absolut att vi kan fixa, så bra är vi, säger han.

Vad kan du bidra med?

– Jag ska göra det jag är bra på, vara trygg med pucken och bidra med rutin. Sen vill jag också visa ett jäkla engagemang, jag brinner ju för hockeyn så förhoppningsvis kan jag vara en injektion även utanför isen.

Här är SHL:s bästa spelare 00:59
ARTIKELN HANDLAR OM