Montreals hatobjekt togs emot med burop

NEW YORK. Krisen fördjupades i natt för både Chicago Blackhawks och Montreal Canadiens.

Bägge två åkte på femte raka förlusten – och i Bell Centre fick fansen dessutom se våldsamt impopuläre Jesperi Kotkaniemi göra mål.

– Det kändes väldigt skönt att få göra första målet just här, säger finländaren efter 4-1-segern.

NHL:s grundserie har bara pågått en dryg vecka, men det råder verkligen redan nödläge i såväl Chicago som Montreal.

Hawks och Habs har spelat fem matcher vardera – och förlorat samtliga.

För de sistnämnda var nattens flopp särskilt svår att svälja enär Jesperi Kotkaniemi bidrog till den med sitt första mål för säsongen.

Jesperi Kotkaniemi fick fientligt mottagande.
Jesperi Kotkaniemi fick fientligt mottagande.

Han tackade under sommaren ja till ett fientligt ”offer sheet”-bud från Hurricanes och är sedan dess sådan persona non-grata i hockeymekkat i Quebec att fansen under nattens match buade brutalt varje gång han rörde pucken.

Den 21-årige finländarens replik kom i mitten av tredje perioden. Då dök han upp framför hemmakassen och styrde in det 3-1-mål som slutligen knäckte de gamla lagkamraterna.

– Det var en stor lättnad att äntligen få göra ett mål, men det kändes och väldigt skönt att få göra det just här, säger han efteråt.

I United Center i Chicago åkte Blackhawks samtidigt på en egen 1-4-snyting mot Vancouver Canucks.

– Ja, jag känner pressen men det har varit samma press sedan dag ett i det här jobbet. Det är upp till mig att få de här grabbarna att prestera på högsta tänkbara nivå, säger ifrågasatte coachen Jeremy Colliton.

Elias Pettersson och Nils Höglander hade varsin assist för Canucks.

Besöket i gamla hemstaden Ottawa i natt var inte Erik Karlssons första sedan trejden till San Jose hösten 2018 – men det var första som slutade med seger och med en poäng i protokollet.

14.38 in i andra perioden stod han, tillsammans med William Eklund, för förarbetet till det 2-1-mål med vilket Kevin Labanc fastställde slutresultatet.

Och vips har unga, nederlagstippade Sharks vunnit tre raka direkt i serieöppningen.

– Mentaliteten är en annan än ifjol. Vi har ett rum fullt av spelare som säger rätt saker och gör rätt saker, förklarar coachen Bon Boughner.

Florida Panthers är antagligen bäst av alla i NHL just nu. Det underströk de ånyo med en blytung 4-1-seger mot Colorado Avalanche i natt.

– Vi hade ett bra lag ifjol och vi har ett storartat lag i år. Alla pushar varandra hela tiden. Det är härligt, säger ryske målvakten Sergej Bobrovsky, som bärgade sin 300:e seger i NHL.

För favoriten Colorado går det tyngre. Efter premiärsegern mot Chicago har de förlorat tre raka – och det hjälpte alltså inte ens att Gabriel Landeskog var tillbaka efter sin avstängning i natt.

– Vi har 78 matcher kvar att spela och vet vad vi behöver göra. Det finns inget hemligt recept, säger ”Gabbe”.

Igor Sjestiorkin fortsätter rada upp Vezina Trophy-artade insatser i New York Rangers kasse.

Han var återigen strålande mot Nashville i natt och hjälpte därmed sitt lag till tredje raka bortasegern. Siffror: 3-1.

Efter två raka segrar kom New Jersey snabbt ner på jorden mot Washington i natt. 1-4 slutade mötet i The Rock. Samtidigt tog Columbus en ny tung skalp genom att slå New York Islanders med 3-2 efter övertidsavgörande signerat Patrik Laine. Winnipeg Jets klappade till Anaheim med 5-1 och samma siffror blev det när ett överlägset Edmonton tog sig an Arizona. Connor McDavid gjorde två nya mål – utan att direkt anstränga sig.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!