Linköpings 185 minuter långa måltorka över

...men Oskarshamn vann i förlängningen

185 minuters måltorka är över.

Linköping har hittat nätmaskorna igen.

Trots det vann Oskarshamn – efter att ha avgjort i förlängningen.

– Jag får en kanonsås mitt på bladet, det var bara att sätta dit klubban, säger matchvinnaren Patrik Karlkvist.

Oskarshamn och Linköping bjöd inte på någon sprudlande tillställning i Småland på lördagen. Första perioden innehöll inga mål alls, däremot hade den fyra utvisningsminuter.

Desto fler blev det i andra, utvisningsminuter alltså.

Det small mycket, var grinigt och totalt blev det sex tvåminutare i mittenakten, där gästerna fick sitta i utvisningsbåset snäppet oftare än hemmalaget.

Men ett mål fick publiken också se, signerat IKO:s Kim Rosdahl som sköt in 1–0 i samband med när Linköping blev fulltaligt.

– En jättebra pass och bra avslut. Det svänger, det är så mycket utvisningar och avblåsningar fram och tillbaka, säger Rosdahl till C More.

Efterlängtat mål

Tredje då? Mindre utvisningsminuter och Linköping fick dit en kvittering av Markus Ljungh. Det var LHC:s första mål på 3 timmar, 5 minuter och 11 sekunder. Det senaste kom i 4–1-segern mot Rögle den 30 september.

– Vi måste vara kreativa med pucken, för att göra mål måste vi våga spela med pucken och inte skicka pucken som vi gör emellanåt. Det är så målen kommer, säger Ljungh.

”Kanonsås mitt på bladet”

Matchen fick avgöras i förlängning, väl där avgjorde Oskarshamns Partrik Karlkvist genom att stöta in pucken från nära håll.

– Jag försöker bara driva, slå min gubbe och jag får en kanonsås mitt på bladet, det var bara att sätta dit klubban, säger Karlkvist.

Oskarshamn är sjua i tabellen med 12 poäng, medan Linköping är nästjumbo med sex pinnar.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!