Jesper Bratt målskytt igen när Devils vann

Publicerad 2022-01-07

NEW YORK. Jesper Bratt håller på att bli en av de stora stjärnorna i New Jersey.

Han prickade in sitt tionde mål för säsongen i natt – och avgjorde därmed Devils hemmamatch mot Columbus. 

– Jag vill vara en av de ledande spelarna och har jobbat extremt hårt för att nå hit, säger energiknippet från Trångsund till Sportbladet efter 3–1-segern.

Det var i ett powerplay precis i början av tredje perioden som Jesper Bratt gick på kassen, fick pucken av Jack Hughes och smällde in 2–1 med ett finfint skott.

Precis i slutet hann samme Hughes sätta 3–1 i tom kasse också, men Jespers balja – den tionde för säsongen – räknades som matchavgörande.

– Det var ett tag sedan jag gjorde mål i powerplay, så det kändes bra. Men jag fick en otroligt bra passning av Jack, det var bara att skjuta, säger 23-åringen från Trångsund när vi talar honom efteråt.

Jack, ja. Tidigare under säsongen var det i en formation med landsmannen Andreas Johnsson (för tillfället i Covid-protokollet) och rookien Dawson Mercer ”Bratten” utmärkte sig, men nu är det med omsusade stjärnan Jack Hughes han briljerar.

– Vi har spelat ihop förr, men det känns som det är i år vi utvecklat riktigt bra kemi, fortsätter han.

”Extremt hårt arbete under väldigt lång tid”

Det är ingen tillfällighet att svensken, som också stod för en assist i nattens match, föräras tjänstgöring i förstakedjan. Han har verkligen fått sitt slutliga genombrott i år och etablerat sig som ett av Devils stora namn.

– Ja, jag jag håller med om att jag tagit ett kliv framåt och bakom det ligger extremt hårt arbete under väldigt lång tid, konstaterar han.

– Jag vill vara en ledare och spela med lagets bästa spelare och är såklart nöjd med hur det gått den här säsongen.

Som lag har Devils däremot svajat en del senaste månaden och avståndet upp till slutspelsstrecket börjar bli betydande – i synnerhet om man beaktar att Boston, laget de jagar, har fem matcher färre spelade.

– Sedan vi kom tillbaka från uppehållet tycker jag dock att vi spelat riktigt bra, påpekar Jesper.

– Vi har inte riktigt fått med oss så många poäng som vi önskat, men det är mer än halva säsongen kvar att spela så jag tycker ändå det känns hoppfullt.