Publicerad:
Uppdaterad:

San Jose överlevde i måste-matchen

Karlsson leder assistligan efter två nya framspelningar

Av: Per Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:

NEW YORK. San Jose Sharks vägrar ge sig.

De vann ”do-or-die”-matchen mot Vegas i kokande Sharktank i natt – och nu lovar tvåmålsskytten Tomas Hertl ny seger i nästa match.

– Vi har ett bättre lag än dem, så vi kommer tillbaka för en Game 7 här hemma och vinner den också, säger han kaxigt efter 5-2-segern.

De var piskade att vinna i natt, Sharks – annars hade säsongen, alla fantastiska förstärkningar senaste året till trots, varit över.

Olyckskorpar kraxade om att det skulle bli svårt efter de mindre lyckade insatserna i Vegas tidigare i veckan – framförallt i kassen – men de fick sin trutar tilltäppta.

Ifrågasatte keepern Martin Jones svarade för sin hittills mest inspirerande insats under slutspelet och hans lagkamrater var inte mycket sämre.

Resultat:

”Bränsle av fantastiska fansen”

En övertygande 5-2-seger.

– Ja, det var härligt. Vi fick bränsle av våra fantastiska fans och gjorde en riktigt bra match, säger tjeckiske tvåmålsskytten Tomas Hertl till NBC.
Sedan fortsätter han något självsäkert:

– Vi har ett bättre lag än dem så vi kommer vinna nästa match, se till att det blir Game 7 här hemma och sedan vinner vi den också.

Foto: AP

Erik Karlsson var tillbaka i samma slag som i första matchen och stod för två nya, eleganta assist. Även namnen hos motståndarna, William, noterades för dubbla framspelningar, medan nya hajen Gustav Nyquist hade en.

Nästa match i serien spelas i Las Vegas på påskdagen.


Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Publicerad: