Forsbergs drömhelg: ”Det kan bli viktigt”

Leksand klart för SHL – och Nashville tog förstaplatsen i sin division

avPer Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:

NEW YORK. I fredags gick hans moderklubb hemma i Dalarna upp i SHL – och i natt tog Filip Forsbergs Nashville hem förstaplatsen i NHL:s Central-division, samtidigt som kompisen Viktor Arvidsson slog nytt klubbrekord med 34:e målet för säsongen

Sämre helger går att föreställa sig.

– Ja, den hade man tagit om om man fått erbjudandet i fredags, säger ”Flipper” med ett skratt till Sportbladet efter 5-2-segern mot Chicago som innebär att Predators får ta sig an Dallas i första Stanley Cup-omgången.

Filip Forsberg är ju fostrad i Leksands IF och brinner fortfarande för klubben, så lördagens sudden death-triumf i Mora orsakade vådlig eufori. Det framgår inte minst på hans Instagram-konto, i fall någon tvivlar.

Men det var alltså bara början på den bästa helgen den unge masen kan minnas. I natt avslutade hans Nashville Predators grundserien med en 5–2-seger mot Chicago hemma i Bridgestone Arena, vilket innebar att de säkrade förstaplatsen i Central-divisionen – och hemmaplansfördel i åtminstone två slutspelsrundor.

– Ja, sämre helger har man upplevt. Den hade man definitivt tagit om om man fått erbjudandet i fredags, jublar Filip när vi får tag i honom under en segermiddag i hemstaden.

– Vi ville verkligen ha divisionstiteln, det är en ära i sig, men också hemmaplansfördel så långt det går, det kan komma att bli viktigt. Vi gjorde också en riktigt bra match, hela vägen  De fick in två snabba mål i början men vi bara fortsatte anfalla och till slut fick vi utdelning.

1 av 3 | Foto: Mark Humphrey / TT NYHETSBYR≈N/ NTB Scanpix
Filip Forsberg jublar med Wayne Simmonds

Klubbrekord av Arvidsson

”Flipper” satte själv sitt 28:e mål för säsongen i slutet av andra perioden – och i början av tredje slog kedjekamraten och kompisen Viktor Arvidsson nytt klubbrekord med 34:e fullträffen för säsongen.

– Otroligt imponerande. Särskilt som han var skadad en längre tid och bara spelat 58 matcher, berömmer Forsberg.

– Men det känns som att han har ännu mer att ge framöver…

”Vi är jäkligt bra”

Det kan komma att behövas för Nashville stöter alltså på Dallas Stars i första playoff-omgången i veckan.

– Det är en tuff motståndare, vi är ju divisionsrivaler och känner varandra väl, menar Filip.

– Fast det blir svårt vem man än möter. Alla som går till playoff är jäkligt bra. Men det gäller även oss, vi är också jäkligt bra och går in i det här med stor tillförsikt.

Även övriga slutspelsserier i väst spikades under natten. Winnipeg kommer möta St. Louis, Calgary spelar mot Colorado och San Jose gör upp med Vegas.

NHL-klubbarna med flest Stanley Cup-titlar genom tiderna 00:47

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM