Forsbergs drömhelg: ”Det kan bli viktigt”

Leksand klart för SHL – och Nashville tog förstaplatsen i sin division

Publicerad 2019-04-07

NEW YORK. I fredags gick hans moderklubb hemma i Dalarna upp i SHL – och i natt tog Filip Forsbergs Nashville hem förstaplatsen i NHL:s Central-division, samtidigt som kompisen Viktor Arvidsson slog nytt klubbrekord med 34:e målet för säsongen

Sämre helger går att föreställa sig.

– Ja, den hade man tagit om om man fått erbjudandet i fredags, säger ”Flipper” med ett skratt till Sportbladet efter 5-2-segern mot Chicago som innebär att Predators får ta sig an Dallas i första Stanley Cup-omgången.

Filip Forsberg är ju fostrad i Leksands IF och brinner fortfarande för klubben, så lördagens sudden death-triumf i Mora orsakade vådlig eufori. Det framgår inte minst på hans Instagram-konto, i fall någon tvivlar.

Men det var alltså bara början på den bästa helgen den unge masen kan minnas. I natt avslutade hans Nashville Predators grundserien med en 5–2-seger mot Chicago hemma i Bridgestone Arena, vilket innebar att de säkrade förstaplatsen i Central-divisionen – och hemmaplansfördel i åtminstone två slutspelsrundor.

– Ja, sämre helger har man upplevt. Den hade man definitivt tagit om om man fått erbjudandet i fredags, jublar Filip när vi får tag i honom under en segermiddag i hemstaden.

– Vi ville verkligen ha divisionstiteln, det är en ära i sig, men också hemmaplansfördel så långt det går, det kan komma att bli viktigt. Vi gjorde också en riktigt bra match, hela vägen  De fick in två snabba mål i början men vi bara fortsatte anfalla och till slut fick vi utdelning.

Klubbrekord av Arvidsson

”Flipper” satte själv sitt 28:e mål för säsongen i slutet av andra perioden – och i början av tredje slog kedjekamraten och kompisen Viktor Arvidsson nytt klubbrekord med 34:e fullträffen för säsongen.

– Otroligt imponerande. Särskilt som han var skadad en längre tid och bara spelat 58 matcher, berömmer Forsberg.

– Men det känns som att han har ännu mer att ge framöver…

”Vi är jäkligt bra”

Det kan komma att behövas för Nashville stöter alltså på Dallas Stars i första playoff-omgången i veckan.

– Det är en tuff motståndare, vi är ju divisionsrivaler och känner varandra väl, menar Filip.

– Fast det blir svårt vem man än möter. Alla som går till playoff är jäkligt bra. Men det gäller även oss, vi är också jäkligt bra och går in i det här med stor tillförsikt.

Även övriga slutspelsserier i väst spikades under natten. Winnipeg kommer möta St. Louis, Calgary spelar mot Colorado och San Jose gör upp med Vegas.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se