Lehner: ”Handlar om familjerna också”

Av: Anton Johansson

Publicerad:
Foto: John Locher / TT NYHETSBYRÅN

Robin Lehner, 28, ser många positiva aspekter med att NHL är på väg tillbaka.

Men han uttrycker också en viss oro.

– Det handlar inte bara om spelarnas mentala hälsa, utan om familjernas mentala hälsa också, säger han till The Athletic.

Spelarna har återsamlats i sina respektive NHL-lag och gör sig redo för att gå in i ”bubblan”.

Robin Lehner, som siktar på att gå långt i slutspelet med sitt Vegas Golden Knights, menar att det är viktigt ur ett mentalt hälsoperspektiv att ligor som NHL spelar igen.

– Jag tycker att debatten är så präglad av covid-19 att många andra frågor läggs åt sidan. Jag tror att det är viktigt för många människors mentala hälsa att få någonting att följa, att kunna planera något för nästa dag och för familjer att få se någon typ av idrott, säger han till The Athletic.

”Haft många diskussioner”

Den 28-årige målvakten anser att NHL har gjort ett bra jobb med den så kallade bubblan för att få spelarna att känna sig säkra. Men han poängterar också att det finns vissa problem.

Foto: Amr Alfiky / TT NYHETSBYRÅN

– Jag var ganska emot ligan och spelarfacket (NHLPA) när det kom det till att vi inte får ta med oss våra familjer från början. Jag har haft många diskussioner med dem om det. Jag tycker att det är det viktigaste. Det handlar inte bara om spelarnas mentala hälsa, utan också om familjernas. Många spelare har fru och små barn, och vi kommer att lämna dem hemma i karantän. Det kommer att vara lika tufft för dem, säger han.

NHL börjar igen den 1 augusti. Vegas första match är mot Dallas Stars den 3 augusti.

Publicerad:

LÄS VIDARE