Backlund gjorde mål på Henke i spel tre-mot-fem

Av: Per Bjurman

Publicerad:

OKLAHOMA CITY. Mikael Backlund har gjort mål i numerärt underläge förr – men inget som riktigt kan mäta sig med det i natt.

Calgary befann sig nämligen i tre-mot-fem när han slog till – mot Henrik Lundqvist.

– Det var första gången fem-mot-tre. Kanske gjorde jag det någon gång som liten pojke, men inte på den här nivån, säger västmanlänningen till Sportbladet efter det som till slut blev en 4-3-seger.

Det är extremt sällan lag med två man i utvisningsbåset samtidigt lyckas göra mål, men i dramat mellan Flames och Rangers i Saddledome i natt fick vi alltså se den rariteten.

Redan efter sju minuter hade Rangers drömchansen att kvittera den 1-0-ledning Johnny Gaudreau hade gett hemmalaget några minuter tidigare, men istället bröt Mikael Backlund en passning, stack iväg i solokontring och vinklade in en vass backhand på Henrik Lundqvist.

– Jag läste att deras back drällde lite med pucken så jag försökte få min klubba i passningslinjen och sedan var det bara att åka, berättar ”Mickis” när vi når honom efteråt.

– Och nej, mål tre mot fem har jag aldrig gjort tidigare. Kanske någon gång som liten pojke, men inte på den här nivån.

Att det var just ”Henke” han fick överlista satte extra guldkant på den unika baljan.

– Absolut, det var väldigt kul att få göra mål på honom. Han är ju vår bäste målvakt genom tiderna, konstaterar den 30-årige Flames-veteranen.

”Får bara inte hända”

Motståndarna är mindre uppspelta över att det blev mål i just det läget.

– Jag har knappt några ord, det får bara inte hända i det läget, säger Mika Zibanejad till New York Post.

Till slut vann Calgary alltså med 4-3, men Rangers kunde åtminstone glädja sig åt att finländske rookien Kaapo Kakko gjorde sitt första mål sedan tolfte november.

Lundqvists Rangers fick se sig besegrade av Backlunds Flames.
Foto: TT
Lundqvists Rangers fick se sig besegrade av Backlunds Flames.
Publicerad: