Stjärnan skadade sig mot Sverige – JVM över

Av: Anton Johansson

Publicerad:
Uppdaterad:

Finlands forwardsstjärna Rasmus Kupari skadade knäet i JVM-matchen mot Sverige.

Nu är turneringen över och 19-åringen kan bli borta i flera månader.

Med Jesperi Kotkaniemi och Kaapo Kakko fast i NHL och Anton Lundell på skadelistan var tanken att Rasmus Kupari skuIle leda Finlands offensiv i JVM. Men i den tredje perioden i 2–3-förlusten mot Finland kollierade Kupari med Juniorkronornas Philip Broberg.

”En stor förlust för laget”

Nu bekräftar det finländska ishockeyförbundet att Kupari tvingas lämna turneringen och återvända till Finland.

– Det här är förstås en stor förlust för laget. Ingen turnering är så viktig att det skulle löna sig att sätta en ung spelares hälsa och framtid i riskzonen, säger Finlands general manager Kimmo Oikarinen i ett pressmeddelande.

Enligt hockeyjournalisten John Hoven, amerikansk journalist som följer Los Angeles Kings, kan 19-åringen bli borta i flera månader om det vill sig illa.

Får inte ihop fyra kedjor

Kupari ses som en stor talang i hockeyvärlden. Han draftades som 20:e spelare av Los Angeles 2018 och gör i år sin första säsong i Nordamerika där han spelar för klubbens farmarlag, Ontario Reign.

Ingen ersättare kallas in för Finland som kom till turneringen med tolv forwards och åtta backar. Därmed måste en back gå in som forward om det finländska laget ska få ihop fyra hela anfallskedjor.

Publicerad: