Modo får flaggförbud: ”Identifierat två personer”

Problemen med pyroteknik i ishockeyarenorna fortsätter.

Modo är tredje klubben i höst som straffas med flaggförbud.

Klubben meddelar att de skyldiga är identifierade och utreds av åklagare.

Det var i Modos hemmamatch mot Bik Karlskoga i hockeyallsvenskan fredag den 25 oktober som en bengal tändes på läktaren i Fjällräven Center i Örnsköldsvik.

Modo har blivit dömt av tävlingsnämnden att betala böter på 5000 kronor och har fått flaggförbud på publikplats fram till och med den 31 januari.

Vill överklaga

Klubben har accepterat böterna men begärt överprövning angående flaggförbud hos förbundsstyrelsen.

”De individer som är misstänkta för användning av illegal pyroteknik blev omgående identifierade och är under utredning av såväl arrangör som åklagare”, skriver Modo.

Mot kollektiv bestraffning

På webbsidan uppger de att klubben samt supporterorganisationerna Modotifo Support och Lumberjacks har gemensamma möten för positiv supporterkultur.

”Modo respekterar de regelverk som finns och gör allt för att säkerställa de krav som ställs gällande säkra, trygga och positiva arrangemang. Men vi är tillsammans övertygade om att vägen framåt inte är hårdare kollektiva bestraffningar utan i stället dialog, öppenhet och gemenskap för en positivt supporterkultur.”

– Vi har identifierat två individer och de brukar vanligtvis inte gå på ishockey. Därför tycker jag att det är synd med en kollektiv bestraffning, säger Modos vd Johan Widebro till Sportbladet.

Två fall i SHL

Tidigare har Linköping i SHL fått flaggförbud resten av säsongen och 25.000 kronor i böter för att supportrar använt bengaler i en bortamatch mot Oskarshamn så att arenan fick utrymmas och matchstarten skjutas upp.

SHL-kollegan Luleå har fått flaggförbud fram till och med den 31 januari och fått böta 10.000 kronor för att fans hade använt pyroteknik i en bortamatch mot Skellefteå.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!