Hockeyallsvenskan

Lukas Zetterberg drabbad av hjärtproblem

avJonathan Nilsson

Foto: MAXIM THORÉ / BILDBYRÅN

Västerås Lukas Zetterberg, 22, tvingades utgå i gårdagens match mot Modo.

Forwarden, som är utlånad från Brynäs, har drabbats av hjärtproblem.

– Alla värden är bra och jag känner mig som vanligt. Nu får jag vänta in fortsatta undersökningar då hälsan är nummer ett, säger han.

Inför årets säsong lämnade Lukas Zetterberg hockeyallsvenskan och Västerås för Brynäs.

Men forwarden har inte riktigt fått det att lossna, och förra veckan gick han tillbaka till Västerås på lån för resten av säsongen.

Där har det blivit tre mål på tre matcher, ett av dem kom i gårdagens match mot Modo. Men i andra perioden klev han av isen och fördes sedan till sjukhus.

Drabbats av hjärtproblem

Senare konstaterades det att han har drabbats av hjärtproblem.

– Alla värden är bra och jag känner mig som vanligt. Nu får jag vänta in fortsatta undersökningar då hälsan är nummer ett, meddelar Lukas i en kommentar till Sportbladet.

Västerås sportchef Patrik Zetterberg, som även är pappa till Lukas, berättar om händelseförloppet för VIK:s hemsida.

– Lukas kände från starten av andra perioden att det var något fel med hjärtat, att det slog oregelbundet. Till slut klev han av. Vi åkte till sjukhuset i Övik och han har genomgått flera undersökningar. Hjärtrytmen gick inte tillbaka. Det konstaterades att Lukas hade förmaksflimmer. De sövde ner honom och gjorde en elkonvertering för att få tillbaka hjärtat i normal takt, vilket lyckades direkt. Allt har gått bra och alla värden är bra nu. Det är ingen hjärtmuskelinflammation, säger Patrik Zetterberg och tillägger:

– Vi räknar inte med något spel närmaste månaden. När något sånt här händer känns hockeyn sekundär, då är hälsan nummer ett.

”Då kommer hockeyn i andra hand”

I utgångsläget blir Lukas sjukskriven i fyra veckor.

– Lukas är vår spelare och vi värnar om honom som människa. Vi har en bra dialog med Västerås hur vi ska ta detta framåt och det absolut viktigaste nu är att Lukas mår bra och blir bättre. När något sånt här händer kommer hockeyn i andra hand, säger Brynäs herransvarige Michael Sundlöv.

ARTIKELN HANDLAR OM