Henke var nära att råna Elias Pettersson på segern

NEW YORK. Henrik Lundqvist höll på att råna dem med en formidabel insats.

Men Vancouver fick till slut belöning för sitt våldsamt kraftiga övertag i andra matinén på ett dygn och slog New York Rangers med uddamålet. 

– Jag tycker vi gjorde tillräckligt för att vinna redan mot Devils igår så det här känns bra, säger Elias Pettersson, som själv stod för två assist,  till Sportbladet.

Den var rätt egenartad, söndagens matinéföreställning på Madison Square Garden. 

Canucks inledde klart bäst och gick upp i 3-0-ledning redan i första perioden – för att sedan intensifiera dominansen i mittakten.

Henke storspelade

Men då började Henrik Lundqvist – som redan efter halva matchen hade fått 31 skott på sig – spela helt bländade och radade upp vad som kändes som prakträddningar var tionde sekund.

Därmed höll han hemmalaget kvar i showen

– Ja, jag jag håller med, säger Elias Pettersson, som själv spelade fram till två av målen under de inledande 20 minuterna.

– Vi spelade väldigt bra och skapade fina chanser hela tiden. Det var bara det där sista som saknades, vi klarade inte av att omsätta lägena.

Elias nöjd med segern

Istället kunde Jesper Fast styra in en överraskande reducering i slutet av perioden – och sedan tog Rangers över fullständigt, fixade ytterligare en reducering i början av tredje och ägnade resten av matchen åt att bombardera Jacob Markström, lysande även han i sin första match efter den ledighet han nyligen tog av privata skäl.

– Jo, fortsätter Elias, vi släppte in ett lite väl enkelt 3-2-mål och sedan får de allt momentum och trycker på väldigt sista tio. Men det är starkt av oss att ändå stå emot. Jag tycker vi gjorde tillräckligt för att vinna redan mot Devils igår så det här känns bra.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!