Tvärsist - då har AIK-tränaren positiva vibbar

avMarcus Leifby

Publicerad:

Tvärsist i serien, ekonomiska problem och en hemsk kvalserie som råmar där borta i mars. 

Ändå är AIK-tränaren Bobo Simensen försiktigt optimistisk. 

– Jag känner positiva vibbar, säger han.

AIK har inte vunnit en ishockeymatch sedan 2-0-segern över Kristianstad i december och på fredagskvällen blev det en ny förlust mot Södertälje.

I dagarna har AIK dessutom informerat om att ekonomin i klubben är dålig och att de i år ligger tre miljoner efter budget. 

Klubbens vd Anders Olson har informerat spelartruppen om situationen men enligt tränaren Bobo Simensen är det ingenting som skapat någon extra oro i laget.

– Nej, jag har varit i AIK förut och vi har ju nästan alltid problem med ekonomin här, höll jag på att säga. Vi vet läget nu och kan bara påverka det som händer och sker på isen. 

Lång väg till säker mark

Ingen risk att lönerna inte betalas ut? 

– De kommer att betala ut lönerna, det var de tydliga med.

Med bara 14 omgångar kvar att spela av hockeyallsvenskan har AIK hela 19 poäng upp till Almtuna ovanför strecket. 

Har ni börjat ställa in er på kvalserien redan nu?

– Nej, det går inte att tänka så. Jag vill försöka hitta någonting med det här laget innan vi börjar tänka på det. Jag tror att poängen kommer men om det sedan räcker till att ta oss över strecket vet jag inte. 

– Det här är andra matchen sedan jag kom till AIK som vi kan ställa någorlunda fullt manskap på isen. Vi har snittat på 6-7 spelare borta sedan jag kom in och det är först nu jag har fått spela med ett ordentligt lag och det vill jag bygga vidare på.

Vill se bättre inställning

Inför matchen hyllades Ulf ”Lill-Pröjsarn” Nilsson som också fick tröjan hissad till taket.

Bobo Simensen efterlyser nu lite av just det som ”Lill-Pröjsarn” stod för på sin tid. 

– Karaktären han hade imponerade på mig. Nu har vi fått lite konkurrens i laget, det har vi knappt haft tidigare. Och nu måste spelarna prestera på en högre nivå för att få spela. Jag har fått se mellan fingrarna med sånt men det blir annorlunda nu, säger Simensen.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Ishockey

AIK