Wikegård förlänger med C More

Foto: TT
HOCKEY

Det blev inget tränaruppdrag för Niklas Wikegård.

Nu har profilen förlängt sitt kontrakt med C More fram till 2022.

– Vi ses i september!, säger han.

Niklas Wikegård har stått i rutan i elva år och är en Sveriges mest omtyckta ishockey-profiler, men under våren satt han med ett utgående kontrakt med C More.

Samtidigt, efter den gångna SHL-säsongen, var Färjestad utan tränare och Wikegård erkände att han saknade att stå i båset utan att vara framför en kamera.

– Om Färjestad hade ringt skulle jag absolut ha varit intresserad. Jag är ju i en mellanprocess i livet nu. Jag är sugen på att bli tränare igen även om jag vet att det inte finns utrymme för något annat än hockey då, sa han till NWT.

Men så blev det inte.

”Älskar svensk hockey”

Färjestad anlitade Johan Pennerborn och på måndagen bekräftade C More, som har rättigheterna till SHL och hockeyallsvenskan, att Wikegård blir kvar i rutan fram fram till 2022.

– Jag älskar svensk hockey, att vara engagerad, att sticka huvudet in i omklädningsrummen och att stå i studion. När TV4 frågade om jag vill stanna i fem år till och jobba med produkten, då är det bara ”Wow! Tummen upp på den”, säger han i ett videoklipp som publicerats på Twitter.

Han avslutar med en sista hälsning:

– Vi ses i september!

SHL-säsongen inleds den 16 september.


Så mycket tjänar Wikegård och övriga tv-profiler

ARTIKELN HANDLAR OM