”Jag var inte förvånad en gång ens”

HOCKEY

KARLSTAD. Leksand har återigen drabbats av ett omdiskuterat domslut.

Bottenlaget kvitterade till 2–2 mot Färjestad – men fick målet bortdömt efter en granskning av SHL:s situationsrum.

– Jag var inte förvånad en gång ens, säger tränaren Perra Johnsson.

Färjestad tog fjärde raka segern när Leksand besegrades med 5–2. Men ännu en gång var det ett omdiskuterat mål som stod i centrum för Leksand. Det var i andra perioden som backen Ben Youds tryckte in pucken bakom Stefan Steen i FBK-kassen. Då beslutade situationsrummet – även kallat war room – att situationen skulle videogranskas. Efter några minuter kom beskedet: målet underkändes med motiveringen att Leksandsspelaren Martin Grönberg ska ha stört målvakten vid skottögonblicket.

”Vad ska man säga?”

– Ja, vad ska man säga? Jag kan i alla fall konstatera att vi inte har flyt i de här bedömningarna och det behöver man ha. Domaren var fram till mig och frågade om jag ville ha en motivering på varför målet underkändes men det sa jag att jag inte behövde ha, säger tränaren Perra Johnsson. 

Vad kände du när målet dömdes bort?

– Jag blev inte förvånad en gång ens. Men de har väl tittat på situationen ur alla möjliga vinklar och de har alla möjliga hjälpmedel till buds.

Känns det som ett lotteri ibland, tycker du?

– Nej. Men du, nu ska jag gå in och tacka domarna för matchen. Det gör jag alltid.

Femte raka förlusten

Ska du be om en motivering?

– Nej, såvida de inte säger något till mig om målet, säger Johnsson.

Efter det bortdömda målet, i en sekvens där Färjestad skulle få spela ett boxplay, såg Leksandstränaren ut att gorma över något. Något som fick ena domaren att skrinna fram till Leksandstränaren.

– Jag stod och pratade med mig själv men ena domaren (Wolmer Edqvist) trodde att jag pratade med honom. Men det gjorde jag inte. Jag pratade med mig själv, men jag vet inte om han trodde på det, säger Johnsson.

Vad sa du till dig själv, då?

– Jag sa ”jävlar i helvete”. Jag svor över vår egen.... Ja, det föregicks av en situation ute på isen men jag vill inte gå in närmare på det.

Detta var Leksands femte raka förlust. På lördag väntar Örebro.

ARTIKELN HANDLAR OM