Malmö har vittring i streckstriden

”Satt oss i ett läge där vi har allt att vinna”

Publicerad 2017-02-14

En plats – tre lag som gör upp.

Den sista kvartsfinalplatsen ser ut att stå mellan Brynäs, Färjestad och Malmö.

– Vi har satt oss i ett läge där vi självklart tittar uppåt och känner att vi har ytterligare kliv att ta, säger Malmös assisterande tränare Martin Filander.

Följ ämnen
Brynäs IF

Att kampen om seriesegern står mellan Växjö och Frölunda känns mer eller mindre klart. Likaså att Leksand och Rögle tvingas kvala för nytt SHL-kontrakt.

Det är runt slutspelsstrecket som kampen och dramatiken finns. Inte minst vilka lag som hamnar topp-6 och därmed går direkt till kvartsfinal. 

Elva omgångar återstår av SHL och det skiljer bara tre poäng mellan sexan Brynäs och åttan Malmö.

Ett Malmö som slutade tolva i tabellen förra säsongen:

Toppade tabellen i oktober

– På ett sätt känns det som vi satt oss i ett läge där vi har allt att vinna. Samtidigt har vi som grupp hela tiden siktat på och drömt om att vara med på den övre halvan. Vi tittar uppåt. Jag tycker också att vi som lag har alla förutsättningar att vinna många matcher framöver, säger Martin Filander. 

Malmö inledde SHL på ett strålande sätt och toppade serien efter elva omgångar. Sedan följde en tuffare period, inte minst i december. Men veckorna före landslagsuppehållet vann Malmö fem av sex matcher. Varav fyra på bortaplan. 

– Ser man på statistiken i de tio första matcherna hade vi en snudd på osannolik utdelning, men vi var samtidigt desperata när målchanserna kom. Sedan var det 20-talet matcher där vi inte alls hade samma desperation. Inte att vi spelade dåligt utifrån vårt grundspel, men vi gjorde alldeles för få mål. Tittar man på de tio senaste matcherna har vi varit beredda att betala priset på ett helt annat sätt, säger Filander.

”Orkar se positivt”

Vad tror du blir avgörande inför avslutningen?

– Det blir väldigt tätt med matcher och det gäller att hela tiden sätta en ny prestation. Det blir laget som orkar se positivt på nästa omgång och fysiskt och mentalt orkar ladda om. Där anser jag oss som vältrande vilket ger bra förutsättningar att vinna många matcher, säger Filander.