Modo bröt dystra sviten mot Skellefteå

Crosscheckad i ansiktet – vill inte se avstängning

Publicerad 2024-02-01

SKELLEFTEÅ. Krisande Modo får lite andrum i bottenstriden.

Det blev 3–2 borta mot Skellefteå efter straffar.

– Alla poäng just nu är extremt viktiga, säger Mikkel Aagaard.

Följ ämnen

Modo var nära att ta sin första seger efter ordinarie tid 2024, men Skellefteås Jonathan Johnson kvitterade till 2–2 i spel fem mot tre i slutminuterna.

Men det blev en välbehövlig seger efter fem raka förluster för tabelltolvan Modo som har dragits in i bottenstriden på allvar.

– Det är för dåligt av oss att ta på oss två utvisningar när vi leder med 2–1, det är inte acceptabelt. Men otroligt viktig seger. Alla poäng just nu är extremt viktiga och att komma härifrån med två poäng är otroligt starkt, säger Mikkel Aagaard.

Sampo Ranta blev stor matchvinnare då han avgjorde straffläggningen och noterades för ett mål och en assist under ordinarie tid.

”Lösa tänder – sånt man får ta”

Matchen var grinig med derbykaraktär. Det hettade till rejält i slutet av andra perioden när Modos Mikkel Aagaard sköt på mål efter avblåsning.

– Jag hör inte att signalen går och så kommer två Skellefteåspelare flygande. Jag gjorde inget fel, säger dansken.

Lagkamraten David Rundblad fick en crosschecking i ansiktet av Max Lindholm.

– Äh, jag och Max tjabbas lite. Det är bara olyckligt att den tar rakt på tandraden. Tur att man har tandskydd, så slapp jag tappa tänderna. De är lite lösa nu, men det är sånt man får ta i hockey, ler Rundblad.

Det låter inte som att du kräver någon avstängning?

– Nä, fan! Jag tycker det var slutspelskänsla i matchen. Då ska det smälla åt båda hållen. Det är den roligaste hockeyn att spela. Man får ge och ta.

Skellefteå har dragit på sig hela nio avstängningar den här säsongen, överlägset flest i ligan. Nu riskerar de alltså en till.

– Det är absolut inte bra, säger Skellefteås tränare Robert Ohlsson på presskonferensen.

Hjälp av rivalen

Modo fick dessutom hjälp av ärkerivalen Timrå som slog nästjumbon HV71. Avståndet ned till kvalplatsen ökade därmed till fem poäng för Ö-vikslaget.

– Fantastiskt kul. Nu gäller det bara att gnugga i, säger Aagaard.

Skellefteås Jonathan Pudas och Modos Mikkel Aagaard rök ihop i slutet av den andra perioden.