Svenskt klapp-klapp-mål när Kraken tog femte raka

NEW YORK. Seattle fick jubla åt ett helsvenskt klapp-klapp-mål när Kraken tog femte raka segern i natt.

Andre Burakovsky tog emot en kvick passning av Adam Larsson, spelade med en direkt-touch vidare till Alex Wennberg – och han smackade in pucken.

– Ja, vi tre har lite extra kemi så det var roligt att vi fick göra det målet, säger ”Wenny” till Sportbladet efter 5-4-segern mot Anaheim.

Seattle Krakens succé bara fortsätter. Efter en mycket meriterande seger mot Golden Knights i Vegas i fredags följde de alltså upp med en 5-4-triumf mot Ducks i Anaheim i natt. Därmed har de vunnit fem raka och ligger på andraplats i västra tabellen – med sju poängs marginal ner till strecket.

– Ja, det ser bra ut. Just ikväll fick vi kämpa rätt hårt för segern, men vi visade verklig karaktär och det är viktigt, inte minst mot motståndare i egna divisionen, säger Alex Wennberg när vi talar med honom efter matchen mot Ducks.

PLUS: RANKAR: Här är de 50 bästa spelarna i NHL

– Det är ingen tillfällighet att det går så här bra. Vi har svetsats samman på ett helt annat sätt än ifjol, då allting var nytt för alla. Vi spelar moget och gör rätt saker hela tiden, tycker jag.

Dessutom har laget fått mer offensiv spets – inte minst tack vare Andre Burakovsky.

– Verkligen, fortsätter Alex, han var precis vad vi behövde och har gjort 21 poäng på 21 matcher. Han är grym.

Han var också inblandad i den store höjdpunkten i Honda Center i natt: Ett helsvenskt klapp-klapp mål knappa sju minuter in i första perioden. Adam Larsson fick tag i pucken på blålinjen och hittade ”Burra” mitt i slottet med en snabb passning. Varpå skåningen lika snabbt vallade vidare direkt till Alex vid sidan av kassen – och han kunde vispa in 2-0.

– Ja, det var roligt att alla svenskar var inblandade i ett så fint mål. Vi har lit extra kemi ihop, säger målskytten.

Ottawa Senators har till sist börjat röra på sig. De slog Anaheim i fredags och följde upp med en övertidsseger mot LA Kings i natt.

Claude Giroux satte avgörande 3-2 blott 20 sekunder in i förlängningen.

Viktor Arvidsson hade en assist för Kings

Golvet håller på att gå ur Chicago Blackhawks säsong – fullständigt.

De åkte på sjunde raka förlusten i natt – och det var en rejäl 7-2-knock Winnipeg utsatte dem för i United Center.

– Vi spelare hade ett möte efteråt och jag tänker inte gå in på vad som avhandlades, men vi är eniga om att vi behöver bara bättre förberedda inför matcherna, suckar lagkaptenen Jonathan Toews.

Köp dina hockeytröjor i Sportbladet Shop här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN