Stanley Cup

Tampa har matchboll i Stanley Cup

Av: 

Per Bjurman

HOCKEY

NEW YORK. Om mindre ett dygn kan Tampa Bay Lightning vara Stanley Cup-mästare.

De vann även nattens duell mot Dallas, på övertid, och har alltså chansen att avgöra hela finalen i det snabba returmötet.

– Jag har aldrig spelat en större match, såklart, och jag ser fram emot den enormt mycket. Det är det här man alltid drömt om, säger Victor Hedman till Sportbladet efter 5-4-segern.

Det har gått 16 år sedan Tampa Bay Lightning bärgade sin senaste, och hittills enda, Stanley Cup-titel, men nu står de alltså på tröskeln till himmelriket igen.,

En seger till och saken är klar – och det den kan vara redan kommande natt, för den här helgen kulminerar hela Stanley Cup-finalen med ”back-to-back”-matcher och Bolts skaffade sig matchboll natten som gick.

– Ja, det ska blir fruktansvärt roligt, säger backstjärnan och Conn Smythe-favoriten Victor Hedman på telefon från Edmonton efter 5-4-segern

– Den största match jag spelat? Ja, såklart, det är det ingen tvekan om. Att få spela om Stanley Cup är vad man alltid drömt om och jag jag ser fram emot det enormt mycket. Samtidigt är vi fortsatt ödmjuka i laget. Vi tar inte ut något i förskott, vi måste vinna en match till och vet att det blir oerhört svårt.

”Har varit avgörande”

Ja, förmodligen måste stjärnorna från Floridas västkust – där det nu utbrutit rungande Stanley Cup-feber mitt sensommarsolen – höja sig ytterligare ett snäpp jämfört med i natt. För det var inte genom att spela sin allra bästa hockey de vann i natt. Stars såg långa stunder hetare ute och hade också ledningen med 2-0 i första perioden, efter ett mål av den överlag förträfflige John Klingberg, men Bolts var mer opportunistiska och effektiva och beslutsamma och gjorde bland annat fyra powerplay-mål.

– Ja, nej, det var kanske lite upp och ner men jag tycker ändå vi stod för en bra insats. Det var framförallt väldigt starkt att komma tillbaka från det där underläget i första, fortsätter ”Vigge”,

– Naturligtvis är det skönt att se att powerplay fungerar så bra också. ”Special teams” har varit avgörande hela slutspelet och kommer vara även den match som väntar nu.

Victors egen insats var kanske inte fullt lika uppseendeväckande som senast, men han var till ingens förvåning inblandad i avgörandet – igen.

”Tänkte skjuta själv”

Dryga fem minuter in i övertidsperioden åkte Dallas-kaptenen Jamie Benn ut – fullständigt felaktigt enligt honom själv och alla andra i Dallas – och i det powerplay som följde smekte Kung Hedman fram en perfekt passning till Kevin Shattenkirk och han dundrade in 5-4-pucken.

– Jag hade krångel med en skena strax innan, jag var inte på isen när min vanliga enhet inledde det pp:et. Istället kom jag in med ”Shatty” och killarna, berättar han.

– Direkt efter tekning fick jag pucken på blå och tänkte först skjuta, men så såg jag att ”Shatty” hade ännu bättre läge, så jag passade. Han drog på ett fantastiskt skott och Pat Maroon skymde lysande vid kassen och pucken gick in. Det var otroligt skönt att se.

Ja, tack vare det målet får ju Victor från Ö-vik spela största matchen i sitt liv redan kommande natt.

Den är också den här säsongens allra största, för alla som gillar hockey, och bör inte missas.

Start strax efter 02.00 svensk tid.

ANNONS

Har du en dyr bilförsäkring? Jämför och se om du kan få billigare alternativ här.

Extern länk från Compricer

Jämför!

Publisert:

LÄS VIDARE

Bjurman: Gör plats för de stora ögonblickens män

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Stanley Cup

Victor Hedman

NHL

Tampa Bay Lightning

John Klingberg

Ishockey