SHL-slutspelet

Joel Lundqvist gjorde chockcomeback i specialhjälm

Av: 

Mattias Karlsson

HOCKEY

ÄNGELHOLM. Käken var bruten på två ställen och det skulle dröja sex veckor.

Joel Lundqvist var tillbaka efter två veckor med två inopererade titanplattor.

– Slutspel är det roligaste som finns och jag är spelsugen, säger Frölunda-kaptenen.

Joel Lundqvist hade missat de fem senaste matcherna och inte spelat sedan den 16 mars. I åttondelsfinalen mot Djurgården stöttade han laget från sidan och höll ett brandtal i omklädningsrummet.

– Det har varit jobbigt och spänt att stå vid sidan. Det är slutspel man spelar för och det vill man inte missa, då vill man vara med, säger Joel Lundqvist.

Den 39-årige rutinerade centern fick en smärtsam smäll av en lagkamrat på träning som resulterade i två frakturer på käken. Efter kirurgingrepp med två inopererade titanplattor på olika ställen så har han tvingats till flytande föda och barnmat.

”Rörigt i käken”

Till första matchen i SM-kvartsfinalen mot Rögle gjorde han chockcomeback med ett specialvisir. Utan att inte gjort en enda träning med A-laget, utan bara medverkat på två juniorträningar.

– Det är klart att det känns att det är rörigt inne i käken och munnen, men visiret skyddade bra mot smällar. Jag har börjat kunna äta mat med lite mer tuggmotstånd sakta men säkert. Om inte läkarna hade gett klartecken hade jag så klart inte spelat, säger Joel Lundqvist.

Enligt Frölundas huvudcoach är Joel Lundqvist långt ifrån normal. Direkt i comebacken fick han mycket speltid, var inblandad i täta närkamper och pratade ständigt med domarna.

”Ska gnissla om tänderna”

Ändå blev Frölunda nollade och förlorade med klara 4–0 mot Rögle. De har fortsatt stora problem i powerplay, i SHL var de sämst av alla i spelformen.

– Det var alldeles för blekt, det här kanske hade räckt i en seriematch men det räcker inte i en slutspelsmatch mot ett så här pass bra lag. Nu ska vi i med vätska och käk och se till att det gnisslar om tänderna i morgon. Det gjorde det inte i dag, det är tråkigt, säger Roger Rönnberg.

Frölunda släppte in första målet i numerärt överläge. Målvakten Johan Mattsson slarvade bort ett uppspel till Max Friberg och ovane målskytten Taylor Mason fick friläge och snärtade upp en pärla i krysset.

– Vårt fokus i special teams blev avgörande. Vårt powerplay var oerhört avvaktande, vi hade noll attack- och skottvilja. Vi släppte till och med in mål i powerplay som gav dem enorm energi. Skillnaden är monumental i den här matchen om vi själva gör mål i powerplay, i stället för att låta dem göra mål, säger Roger Rönnberg.

24 timmar senare är det nedsläpp i Ängelholm igen. De fyra första matcherna spelas på fem dagar.

ANNONS

Jackpot på Europatipset! Chans på 2,5 miljoner – tippa söndagens hetaste matcher.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

LÄS VIDARE

Wennerholm: Tacka för slutspelsshowen!

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

SHL-slutspelet

SHL Svenska hockeyligan

Frölunda HC

Joel Lundqvist

Rögle BK

Ishockey