Hävd avstängning – då blev Karlsson Thörnros hjälte

Han höll på att inte få spela alls.

Men efter en hävd avstängning fick Trojas trotjänare Daniel ”Trucken” Karlsson Thörnros kliva fram och istället bli övertidshjälte mot Hudiksvall.

– Det är två jättebra målvakter som håller ner siffrorna, så att ja, riktigt bra match och skönt att få gå vinnande ur den, säger matchvinnaren till Sportbladet.

SE HELA SLUTSPELET I HOCKEYETTAN LIVE HÄR

I slutminuterna av den avgörande kvartsfinalen mot Vimmerby i lördags blev Karlsson Thörnros tilldelat ett match penalty för att ha slagit till en ur domarteamet med sin klubba.

– Jag slår i sargen för jag tror vi har en spelare skadad nere vid oss och sen plötsligt står det en domare där och jag råkar nog slå honom i samband med det. Det är inte så mycket jag kan göra utan han visar ut mig på en femma, berättar ”Trucken”.

I och med det väntade en automatisk avstängning för Trojakaptenen.

Men situationen var allt annat än glasklar och efter att klubben överklagat beslutet till hockeyettans disciplinnämnd slapp Karlsson Thörnros undan någon vidare bestraffning.

– Jätteskönt var det. Framför allt att jag slapp resa upp mot Hudiksvall oviss om att jag skulle spela eller inte, utan kunde veta det redan när jag satte mig på bussen.

Avgjorde påpassligt

Och tur var väl det för smålänningarna.

För kvällens kvalseriepremiär mot Hudiksvall var en så pass jämn drabbning att den tvingades gå till övertid.

Och vem klev väl fram där om inte ”Trucken”, mannen med 17 raka säsonger i Trojatröjan?

Efter att Alexander Bjurström snappat upp pucken på offensiv blå, rundat en Hudikback och gått på mål, var det 34–årige Mr. Troja som dök på returen och tryckte dit 2–1.

– Det är en otroligt jämn match, med mycket fram och tillbaka och sådär.  Så skönt att få avgöra och att få åka hem till Ljungby med två poäng, konstaterar Karlsson Thörnros.

Därmed kniper Troja/Ljungby två viktiga poäng och lägger sig på en andraplats bakom Nybro för att starta årets kvalserie mot allsvenskan.

Se hela slutspelet i Hockeyettan med Sportbladet plus

Daniel Karlsson Thörnros.
Daniel Karlsson Thörnros.
Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!