Nya SHL-avtalet värt fem miljarder kronor

Minst 830 miljoner per säsong

Det förra avtalet var värt 700 miljoner kronor per säsong.

När C More nu köper rättigheterna till SHL i sex år till är prislappen svindlande.

Minst fem miljarder kronor – den högsta summan någonsin för en svensk liga.

Dragkampen är avgjord.

Flera bolag var intresserade av att sända SHL i framtiden, men när anbudstiden gått ut fick konkurrenterna se sig slagna av C More och TV 4, som redan i dag sänder den högsta svenska hockeyligan på herrsidan.

C Mores gällande avtal är värt 700 miljoner kronor per säsong och sträcker sig till 2023/24. Det nya budet är högre. För de sex säsongerna 2024/25 och fram till 2029/30 betalar C More minst fem miljarder kronor. Det betyder åtminstone 830 miljoner kronor per säsong.

20 miljoner mer till varje klubb

Hockeynews skriver att monsteravtalet kommer ge SHL-klubbarna rejäla tillskott, från dagens 45 miljoner kronor per år till uppåt 60–65.

Det nya avtalet befäster att SHL har svensk klubbidrotts dyraste rättigheter. Ligan bedöms vara betydligt mer värdefull än exempelvis fotbollsallsvenskan.

– Jag är otroligt glad. Det är nästan overkligt att ha ett så långt avtal. Det känns unikt att få ha tio års framförhållning, säger Johan Cederqvist, kanalchef för sport och rättigheter på C More och TV4.

Vad betyder det för er bevakning?

– Mycket. Samarbetet med SHL har byggt på att vi gemensamt har vågat göra investeringar för att utveckla produkten. Vi har fast teknik på arenorna som gör att vi kan ha större produktioner. Vi har ett situationsrum och har flyttat ner huvudkameraplattformen på de flesta arenorna, så att man får en närmare upplevelse. Nu ska vi fortsätta utveckla produkten.

Är avtalet värt mer än det förra på 700 miljoner per säsong?

– Vi kommenterar inga summor på något håll.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!