Bomben: Rutinerade NHL-svensken klar för SHL

Av: Mattias Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

Skellefteå har klart med en toppspelare i SHL för resten av säsongen.

Melker Karlsson återvänder efter sex säsonger och 456 matcher i NHL.

– Det var hit man skulle när man var klar där borta, så det var inget att fundera på, säger den 30-årige högerskjutande forwarden från Lycksele.

Efter sex A-lagssäsonger samt sviten två SM-silver och två SM-guld i Skellefteå åkte Melker Karlsson över till San Jose Sharks till säsongen 2014/2015.

På 456 matcher i NHL och Stanley Cup har det blivit 126 poäng (66 mål och 60 assist). Andra säsongen i Nordamerika var han med och förlorade Stanley Cup-finalen mot Pittsburgh Penguins med 4–2 i matcher.

I Kalifornien-klubben har han fått smeknamnet ”Melkman”, en anspelning på ”Milkman” ( ett mjölkbud) som alltid levererar.

– Det var några grejer som skulle klaffa innan och nu har allt fallit på plats, så det känns skönt att vara hemma och få spela här igen. Jag spelar ju ett rätt rivigt spel men hoppas kunna bidra med lite stabilitet samt försöka vara jämn i mitt spel, sedan får vi se vilken position de sätter mig på och hur jag kan bidra där, säger Melker Karlsson.

Foto: Tony Avelar / TT NYHETSBYRÅN

Ställt upp ekonomiskt

Som en ganska fysisk och hårt jobbande spelare är han användbar som både center och forward.

– Hans erfarenhet och kvalité kommer att göra oss mer stabila och kan hjälpa laget under resten av säsongen. Sedan har han ställt upp ekonomiskt på ett väldigt schyst sätt för klubben och det var tydligt att han ville komma hem och spela för Skellefteå, säger general managern Erik Forssell.

Skellefteå har varit lite tunna på forwardssidan och just nu är Albin Sundsvik med Juniorkronorna på JVM i Edmonton (liksom backen Philip Broberg).

Skellefteå spelar inte nästa match förrän måndag den 28 december när Örebro kommer till Västerbotten.

I den svartgula tröjan återfår Melker Karlsson nummer 15 på ryggen.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!