NHL

Kyle Palmieri matchhjälte för New York Islanders

Av: 

Per Bjurman

HOCKEY

WASHINGTON. Floppens revansch!

Kyle Palmieri, som mest fått fansen att mumla besviket sedan han kom till Long Island för två månader sedan, blev stor hjälte för New York Islanders när han avgjorde första slutspelsmötet mot Pittsburgh på övertid – med sitt andra mål för dagen.

– Det är spelare med hans karaktär man får lita på i Stanley Cup-slutspelet, konstaterar coachen Barry Trotz.

Det var en sann matchvinnare Islanders-supportrarna såg fram emot att få stifta bekantskap med när ärrade general managern Lou Lamoriello trejdade till sig Kyle Palmieri från New Jersey i början av mars.

Det var ju som sådan den 30-årige amerikanen gjorde sig känd under sex år på andra sidan Hudson-floden. Men han gav ett slätstruket intryck under sista två månaderna av grundserien, lyckades bara pricka in två mål och avskrevs till slut som en flopp.

”Mycket erfarenhet”

Men det är för att de ska leverera i Stanley Cup-slutspelet gamle räven Lamoriello, 78, knyter till sig vissa spelare – och redan i söndagens öppningsmöte mot Penguins i Pittsburgh kom alltså belöningen.

Det var Palmieri som vispade in 1-0 till gästerna en bit in i inledningsperioden – och det var samme Palmieri som 16.30 in i första övertidsperioden satt den avgörande 4-3-pucken också.

Snacka om General manager-triumf.

– Det var likadant när vi trejdade till oss Jean-Gabriel Pageau förra året. Det var också en veteran med mycket erfarenhet, säger coachen Barry Trotz till media efteråt.

– Det är spelare med den typen av karaktär man får lita på i Stanley Cup-slutspelet.

I och med segern har Islanders alltså 1-0-ledning i serien och Penguins – som tidvis spelade riktigt bra och tidvis såg lite sega ut – måste nu vinna match 2 natten till onsdag. Annars får de åka till Nassau Coliseum, där Islanders är extremt svårslagna, med 0-2-underläge.

Kyle Palmieri.

Foto: Gene J. Puskar / TT NYHETSBYRÅN
Publisert:

LÄS VIDARE

Stanley Cup 2021: Så spelas slutspelet i NHL – datum och tv-tider

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

NHL

New York Islanders

Pittsburgh Penguins

Stanley Cup