Så hyllas ”Henke” efter historiska nollan

Foto: Twitter
HOCKEY

Hånad inför matchen – då svarade Henrik Lundqvist med säsongens bästa match och höll nollan i första slutspelsmatchen mot Montreal.

Efter matchen hyllas han stort.

Förstasidan på New York Posts sportsektion pryds av en bild på ”Henke” och rubriken ”King Kong”

Henrik Lundqvist grundseriesäsong var svajig och under en period var den svenske målvakten petad till förmån för Antti Raanta.

Under uppvärmingen och i matchens inledning sjöng Montreal-fansen hånfulla ramsor om svensken, skriver NHL.com:s Dave Stubbs.

Henke svarade på bästa sätt – stoppade 31 skott och höll, som förste Rangers-målvakt sedan 1950, nollan i en slutspelsmatch borta mot Montreal.

– Ja, det var roligt, säger Lundqvist om hånramsorna till NHL.com.

– Det kändes bra för egen del. Jag spelade mitt spel till hundra procent. Men jag fick samtidigt mycket bra hjälp av killarna, sa Lundqvist till Sporbladet efter matchen.

Efter matchen strömmade hyllningarna till Lundqvist in på sociala medier och när torsdagens NY Post kom ut pryddes förstasidan på sportesektionen av en bild på ”Henke” och texten ”King Kong – Hank’s monstermatch fixade första segern för Rangers”.

Nollan var Henkes tionde i en slutspelsmatch vilket gör honom historisk – ingen Rangers-målvkat har fler slutspelsnollor.

Svensken utsågs till matchens första stjärna och i omklädningsrummet fick han den traditionella ”Broadway-hatten” som förs vidare efter varje match till Rangers bäste spelare.

ARTIKELN HANDLAR OM