Hon blir ny klubbdirektör i Karlskrona

Av: Povel Arwidson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: MAGNUS LEJHALL / BILDBYR N

2013 blev Charlotte Gustavsson den första kvinnliga klubbdirektören i SHL, när hon tog över tjänsten i Modo.

Där sa hon upp sig för ett år sedan, och under måndagen presenteras nu Gustavsson som ny klubbdirektör för Karlskrona HK.

– Jag ser mycket fram mot den här resan, säger hon till klubbens hemsida.

Foto: Stig Kenne / TT / TT NYHETSBYRÅN

För fyra år sedan tog Charlotte Gustavsson beslutet att flytta från Ghana, där hon var vd för en tv-kanal, till Sverige och Örnsköldsvik, för att bli klubbdirektör i Modo. Efter två år i klubben sa hon upp sig förra året, och har sedan dess inte jobbat med hockey. Fram tills nu, när Karlskrona presenterar 37-årige Gustavsson som sin nya klubbdirektör. Ett jobb som hon tillträder direkt.

– Jättekul, jag och styrelsen har haft kontakt en tid, men på slutet gick det fort. Nu är jag här och är väldigt taggad, säger Gustavsson till klubbens hemsida.

Besegrade bröstcancer för två år sedan

Bara tre månader in i sitt nya jobb hos Modo drabbades Gustavsson av bröstcancer. Efter sex behandlingar med cellgifter, smärta och utmattning kunde till slut Gustavsson komma tillbaka till jobbet till hundra procent.

– Det var sex månader som gick upp och ned. Jag hade ont i kroppen och tappade i kraft och kondition. Men överlag gick det bra, sa hon då till Sportbladet.

Gustavsson fortsatte sedan i Modo ytterligare ett år, och lämnade i januari 2016. Sedan dess har hon inte haft några hockeyuppdrag. Men nu är hon alltså tillbaka i SHL, som klubbdirektör för Karlskrona.

– Jag fick en bra känsla för klubben och kände att jag verkligen vill det här. Magen och hjärtat sa att det här var rätt, säger Gustavsson till klubbens hemsida.

Publicerad: