Karlssons succé – mot Karlssons Ottawa

Av: Per Bjurman

Publicerad:
Foto: TT

NEW YORK. Det var Karlssons eftermiddag i Ottawa.

William Karlssons alltså.

Med ett mål och en assist hade den 24-årige stockholmaren stor del i Vegas Golden Knights 5-4-seger mot Senators.

– Jag får spela mer än jag gjort tidigare och det ger resultat, säger ”Wild Bill” till Sportbladet.

Den Karlsson som brukar regera i Canadien Tire Center i den kanadensiska huvudstaden – Erik alltså – stod för all del även han för en helt okej insats i den sista matchen innan Senators utflykt till Sverige nästa helg.

Bland annat prickade han med en dryg halvminut kvar in säsongens första mål och höll sånär på att utjämna också.

”Har bra kemi”

Men namnen William hos motståndarna från Strippen i Vegas var ännu mer framgångsrik.

Han spelade fram till Alex Tuchs 1-0-mål i inledningen, svepte i början av tredje perioden själv in 4-2 den så kallade köksvägen och såg överhuvudtaget hungrig och het och vass ut.

– Jo, jag tycker det kändes helt okej och det var kul att göra mål. Det är det alltid, säger ”Wild Bill” när vi når honom efteråt.

– Jag tycker att det stort sett gått bra hela säsongen. Jag har bra kemi med mina kedjekamrater och får spela mer än jag gjort tidigare här borta. Det ger resultat.

Bröt förlustsviten

Med segern i Ottawa bröt de gyllene riddarna en tre matcher lång förlustsvit – och tog sin första seger under den långa roadtrip som började i New York i i måndags.

– Ja, det var verkligen skönt att få vinna igen, konstaterar William.

– Det var ju främst i kraft vårt spel i numerärt underläge vi tog den här matchen, jag tror vi gjorde tre eller fyra powerplay-mål. Men jag tycker vi spelade bra även fem mot fem, enkelt och klokt.

Vegas tripp i österled fortsätter nu med matcher i Toronto och Montreal, medan Senators alltså börjar förbereda sig för resan till Stockholm och de två matcherna mot Colorado i Globen nästa helg.

Publicerad: