Förklaringen till tacklingen – på egen spelare

avErik Karlsson

HOCKEY

Lukas Kilström är en hårt spelande back.

Men i matchen mot Mora i helgen var han ovanligt brysk – mot egna lagkamraten Daniel Paille.

– Det ser jäkligt roligt ut, säger Kilström till GD om den uppmärksammade sekvensen.

Foto: Bildbyrån

Brynäs tog tre väldigt välbehövliga poäng hemma mot Mora i lördags.

Men efteråt var det inte bara segern det snackades om bland hockeyfans på sociala medier. I stället var det en märklig sekvens, först uppmärksammad av Twitterkontot @RoadLaker, i början av tredje perioden som blev en snackis.

Hemmabacken Lukas Kilström glider in mot eget mål – och sätter en crosschecking i ryggen på lagkamraten Daniel Paille som faller till marken.

”Inte så hårt som alla tror”

För Gefle Dagblad berättar nu Kilström om den till synes dråpliga incidenten.

– Jag kommer upp efter att ha legat på mage och det är kalabalik framför målet. Dany (Paille) står precis framför mig och jag ska egentligen bara trycka dit honom så att han åker inåt mot alla andra. Men det kanske blev lite för hårt och högt och han ramlar rakt ned, säger Kilström som inte uppfattade situationen som speciell när den hände.

– Jag såg det efteråt. Jag hade ingen koll på situationen själv just då, men jag har sett den efteråt – det ser ju jäkligt roligt ut. Men det är inte så hårt som alla tror. Det kanske ser så ut i slowmotion, men han är inte alls beredd att jag kommer i ryggen heller – det är väl därför han ramlar framåt, säger han till GD.

ARTIKELN HANDLAR OM