Mannheim slår tillbaka: ”Kan inte acceptera”

avEmelie Fredriksson

HOCKEY

Brynäs CHL-match mot Adler Mannheim fick ett långt efterspel.

Idag väljer den tyska klubben att slå tillbaka mot kritiken och utspelen i media.

”Häxjakten mot Adler Mannheim tar aldrig slut. Vi kan inte acceptera attackerna från Brynäs”, skriver klubben på sin hemsida.

Det var i slutet av CHL-åttondelsfinalen mellan Brynäs och Adler Mannheim som matchen urartade.

Den tyska klubben drog på sig fyra matchstraff i slutminuterna, varav Thomas Larkin drog på sig två av dem efter en blindside-tackling på Brynässtjärnan Daniel Paille.

– Man blir livrädd, det var fan ett mordförsök, sa Brynäs sportchef Stefan Bengtzén till Sportbladet direkt efter matchen.

CHL valde att stänga av Larkin i fyra CHL-matcher och straffet blev flitigt diskuterat.

”Inte acceptabla”

Nu väljer Adler Mannheim att slå tillbaka mot den hårda kritik som de, och Larkin, fått efter mötet. De menar att Larkin gjort sig känd som en väldigt rättvis idrottsman.

”Vi tillbakavisar de här påståendena. Thomas hade inte som avsikt att döda sin motståndare, det är enormt oförskämt. Ordvalet ’mordförsök’ får ett tråkigt efterspel, det handlar om en straffbar handling. Crosschecken från Thomas på Paille är oövertänkt och för hård, men han bestraffades också och Thomas har bett om ursäkt, säger Adlers vd Daniel Hopp till klubbens hemsida.

”De personliga attackerna och Brynäs attacker mot vår spelare kan vi inte acceptera. Thomas är en del av Adler-familjer och klubbledningen kommer stötta honom inom alla områden och stå vid hans sida”, säger han vidare.

Simpson förklarar sig

Klubben skriver också att tränaren Sean Simpson, som rapporterats ha agerat osportsligt, inte alls hånlog åt incidenterna.

Tränaren, som stängdes av i en match, ska istället ha flinat åt de reaktioner som kom från läktarplats. Klubben beskriver det som förolämpningar och vilda gester från hemmafansen.

”Vi blev förolämpade å det grövsta och dessutom fick vi saker kastade efter oss. Jag skulle aldrig någonsin skratta åt att en motståndare blir skadad. Det är osportligt och har inget med ishockey att göra,” säger tränaren.

ARTIKELN HANDLAR OM