Ishockey-VM, damer, 2017

Damkronornas dåliga år ska utvärderas

Förbundets ordförande: ”Lätt att dra förhastade slutsatser”

Av: 

Emelie Fredriksson

Damkronorna har gjort sin sämsta säsong på länge – året innan OS. Arkivbild.
Damkronorna har gjort sin sämsta säsong på länge – året innan OS. Arkivbild.

HOCKEY

Damkronornas VM tog slut efter en utklassning av Finland i kvartsfinalen.

Nu ska den resultatsvaga säsongen utvärderas av förbundet.

– Vår utgångspunkt är att fullfölja våra avtal och förbundskaptenen Leif Boork har kontrakt till 2018, säger ordföranden Anders Larsson till TT.

Sveriges VM tog för tredje året i rad slut i kvartsfinal – och 0–4-förlusten mot Finland var den nionde förlusten mot grannlandet den här säsongen.

Inför mästerskapet hade Damkronorna bara vunnit fyra av 19 matcher den här säsongen vilket är den sämsta resultatraden laget haft på 14 år.

Fick kritik

Efter utklassningen i går var många ishockeyexperter kritiska till förbundskaptenen Leif Boork. Bland annat för att de bästa spelarna inte är med under hans ledning då förra kaptenen Jenni Asserholt och backstjärnan Emma Eliasson petades i somras.

Förre stjärnan och numera experten Maria Rooth tycker inte att Boork kan sitta kvar.

– Det är tre, fyra namn som inte kommer överens med Boork och det är en ledarskapsfråga. Det skulle ha kunnat bli 7–0 och jag tycker att det behövs en förändring. Jag tycker inte att Sverige gått framåt (under Leif Boork). Vi måste ha ett mer offensivt och kreativt lag, sa hon i SVT.

”Lätt att dra förhastade slutsatser”

I dag kommenterar ishockeyförbundets ordförande Anders Larsson uttåget och säger att deras ambition är att fullfölja avtalet med förbundskaptenen. Till TT säger han att det kommer att göras en utvärdering av den operativa ledningen.

– Nu dagen efter VM är det lätt att dra förhastade slutsatser. Därför är det viktigt att utvärderingen sker i lugn och ro efter säsongen och då ska vi titta på, inte minst VM, och varför det gick som det gick, vad vi kan lära oss och vilka slutsatser som kan dras, säger Larsson.

Han säger också att man kommer ta input från SOK i utvärderingen eftersom det är OS-säsong nästa år. SOK:s ordförande Glenn Östh har tidigare sagt till nyhetsbyrån att säsongens resultat är oroande.

ANNONS

Betalar du för mycket för din el? Hitta ett bra avtal för dig när elpriserna rusar!

Extern länk från Compricer

Jämför här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Wennerholm: Dags att vinka farväl till Boork

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Ishockey-VM, damer, 2017

Damkronorna

Leif Boork