Storseger – nu väntar mardrömsschema

Linköping jagar hemmaplansfördel i slutspelet – men avslutar grundserien på tuffast möjliga sätt.

På de fem sista matcherna möter de endast topp 6-lag.

– Jag tror bara det kommer att gynna oss, säger Eddie Larsson.

Efter tre raka förluster mot Färjestad körde Linköping över värmlänningarna, efter att ha gjort tre av fem mål i powerplay.

– Tidigare hade vi mer eller mindre en powerplay-femma, nu har vi två och är väldigt giftiga där, säger backen Eddie Larsson efter 5-1-segern.

Linköping är ett av lagen som är inblandat i SHL:s tajta toppstrid. Växjö har gjort ett litet ryck i toppen av tabellen, men där bakom är det fem lag som gör upp om att placera sig så högt som möjligt. Av dessa lag har Linköping den tuffaste avslutningen på grundserien.

– Vi reflekterade faktiskt över det på en bussresa hem för några veckor sedan. Vi sa att det gäller att ha några poängs försprång för det blir några tuffa matcher på slutet. Samtidigt tror jag att motståndarna tycker att det är tufft att möta oss också. Vi spelar bra hockey just nu. Jag ser bara fram emot det, säger Larsson.

”Det är jättebra”

Östgötarna ska i tur och ordning möta Frölunda, Skellefteå, Brynäs, Växjö och avslutningsvis Frölunda – alltså endast topp 6-lag. Men det ser stjärnan Garrett Roe som något positivt.

– Jag tycker det är jättebra. I slutspelet möter vi bara topplag, och det här blir ett bra sätt att göra oss redo för det. Vi kommer att göra misstag de närmaste veckorna och förhoppningsvis hinner vi rätta till dessa innan slutspelet startar, säger Roe.

Eddie Larsson är inne på samma spår.

– Jag tror bara det kommer att gynna oss. Linköping hade ett tufft slutspel förra året, men jag tror att vi kommer att komma in med en hel del energi och komma längre i år, säger LHC-backen.

Fakta
Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN