Åker 260 mil för att se HV71: ”Drömt om det”

Foto: TT/Privat
Pontus Burman reser 260 mil för att se sitt favoritlag HV71 i slutspelet.
HOCKEY

HV71 slog Luleå med 6–0.

Då kammade HV-supportern Pontus Burman hem 12 000 kronor på tipset – och bestämde sig för att resa från Kalix till Jönköping för att se slutspelsmötet med Färjestad på lördag.

– Det ska bli ganska skönt att ha publiken i ryggen för en gångs skull, säger 19-åringen.

Pontus Burman, 19, har en mastig helg att se fram emot.

Kalixbon ska resa 260 mil tur och retur – för att se sitt HV71 i slutspelsmöte i Kinnarps Arena när laget möter Färjestad på lördag, vilket Jönköpings-Posten först rapporterade om.

– Jag har alltid drömt om att se en slutspelsmatch i Kinnarps och det ska bli otroligt kul. Jag har nog inte missat en match när de varit här uppe och spelat, säger Pontus Burman till Sportbladet.

1 av 4

Senaste – och hittills enda – gången Kalixbon varit på plats i Kinnarps var 2014 när Johan Davidssons nummer 76 hissades i taket.

– Jag träffade både honom och Stefan Liv SM-guldåret 2010 och det är två helt fantastiska människor. Det var de två jag fastnade för som fick mig att börja heja på HV. Vi får väl se om jag kan få träffa Johan (numera assisterande sportchef i klubben) den här gången, säger Burman.

”Skönt med publiken i ryggen”

Vid 07.00 på fredagsmorgonen går flyget från Luleå till Landvetter i Göteborg.

Därefter tar 19-åringen bussen upp till Jönköping där övernattning sker hos en HV71-supporter, och vän, som öppnat upp sitt hus.

En resa fram och tillbaka på drygt 15 timmar.

– Det ska bli ganska skönt att ha publiken i ryggen för en gångs skull. De matcher jag brukar se på plats är ju de mot Luleå borta, så jag är van vid att vara ganska ensam om att heja på HV71 här uppe, säger han.

Hur resan finansierades?

Med hjälp av HV71, förstås.

– Jag och kompisen jag ska bo hos vann 12 000 kronor på tipset förra tisdagen. Vi la 50 spänn var på att det skulle bli 6–0 till HV71 mot Luleå och det blev det ju. Så då fanns det ingen återvändo.

Foto: Twitter
Det ser ut att bli gratis mat för Pontus Burman också.
ARTIKELN HANDLAR OM