Svenska stjärnornas bild: ”Ett grymt team”

Foto: TT
Erik Karlsson satte två nya assist
HOCKEY

TAMPA. Ottawa Senators är ostoppbara.

De klippte sin sjätte raka skalp i Denver i natt, bland annat efter ett nytt mål av Fredrik Claesson – och passerade därmed Montreal i toppen av Atlantic-divisionen.

– Det är såklart kul, det visar ju att vi går bra. Men vi fokuserar inte så mycket på placeringar, vi försöker bara spela så bra vi kan och sedan får vi se hur långt det räcker, säger superstjärnan Erik Karlsson till Sportbladet efter 4-2-segern.

Hur var det nu, förr eller senare skulle Ottawa komma att säcka ihop?

Många har sagt så – hela vintern.

Men inte riktigt.

De har, framförallt sedan trade deadline första mars, bara blivit bättre och bättre och säkrade med nattens sjätte raka seger en tre matcher lång road trip-”sweep”.

Och därmed petar de alltså ner Montreal från förstaplatsen i Atlantic-divisionen för första gången sedan i höstas.

– Det har verkligen varit en lyckad bortaresa, den får vi definitivt vara nöjda med, säger Erik Karlsson när vi talar med honom efteråt.

Hyllades av tränaren

– Självfallet är det också kul att vi passerar Montreal, det visar ju att det går bra. Men vi fokuserar inte så mycket på placeringar, vi försöker bara spela så bra vi kan och sedan får vi se hur långt det räcker.

Kaptenen själv var återigen strålande och svarade för två assist. Men så är han ju också bäst av alla. Det sa coachen Guy Boucher så sent som i förrgår...

– Jaså, gjorde han. Det har jag inte hört. Men det är ju trevligt att få såna omnämnanden, säger Erik.

Som dock hellre pratar om hur kul det är att landsmannen Fredrik Claesson kommit igång och gjorde NHL-karriärens andra mål mot Colorado, bara några dagar efter det första.

”Ett grymt team”

– Jag tycker han varit bra hela säsongen när han spelat, så det det är riktig skoj att se att det lossnar lite med målskyttet också. Det är bara att hålla i och fortsätta likadant, tycker han. 

Apropå landsmän tog Erik och Gabriel Landeskog fin goodwill-poäng när de under värmningen före matchen poserade tillsammans för fans som ville ha de båda kaptenerna på bild.

– Ja, där var vi ett grymt team, skrockar Karlsson.

ARTIKELN HANDLAR OM