Djurgården värvar offensiv back

Foto: PETER SKAUGVOLD / BILDBYRÅN
Fagerudd i Luleå-tröjan 2015

Djurgården har landat sin första värvning.

Backen Marcus Fagerudd, 24, är klar för två år i klubben.

– Marcus är en skridskostark back som har ett bra förstapass och gärna följer med upp i anfallen, säger Djurgårdens strategiske sportchef, Joakim Eriksson, till klubbens hemsida.

Djurgården har backplatser att fylla sedan tongivande namn som Emil Johansson och Ville Varakas kontrakt gått ut samt Linus Hultström som dragit till Nordamerika och Alexander Urbom har återvänt till Skellefteå efter att ha varit lånad.

Nu har Djurgården hittat sin första backvärvning:

Marcus Fagerudd, 24.

”Kommer få en fin utveckling”

– Marcus är en skridskostark back som har ett bra förstapass och gärna följer med upp i anfallen. Han har också ett jättebra slagskott som är ett riktigt hot om det används på rätt sätt, säger Djurgårdens strategiska sportchef Joakim Eriksson till klubbens hemsida.

– Hans utvecklingsområden ligger kanske främst i spelet utan puck. Där har vi i mina ögon en av Sveriges bästa backtränare i Stefan Nyman och därigenom är jag övertygad om att Marcus kommer att få en fin utveckling i Djurgården de närmaste två åren, fortsätter Eriksson.

Den finländske backen, med offensiva egenskaper, har tidigare erfarenheter från spel i Sverige där han representerat både Luleå och Asplöven under totalt fyra säsonger.

26 poäng två säsonger

Han kommer närmast från spel i Ilves i den finländska högstaligan och har svarat för 26 poäng (9+17) på de två senaste säsongerna.

Däremot var han skadad långa stunder av den gångna säsongen och kom inte upp i lika hög poängproduktion

– Djurgården är en anrik klubb. Jag har lirat på Hovet när jag spelade i Sverige för några säsonger sedan och ni har Sveriges bästa fans på läktarna. Sedan vet jag att det är en bra förening och av vad jag har sett så har många spelare tagit rejäla kliv i sin utveckling i Djurgården. Jag har hört att tränarna är riktigt bra, säger Fagerudd.

ARTIKELN HANDLAR OM