Semifinalen blir nattmatch efter flygstrul

Foto: Bildbyrån
HOCKEY

HV71 laddar för sin första semifinal i historien.

Men motståndarlaget Luleå har drabbades av flygstrul och det blir en nattmatch.

– Det är ju jätteolyckligt med tanke på publik, men det är inget vi kan påverka, säger Luleå-tränaren Fredrik Glader.

HV71 och Luleå möts i ett första semifinalmöte ikväll och tanken var att matchen skulle starta 19.00. Men bortalaget Luleå fastnade på Arlanda efter flygstrulet som orsakats av vädret vilket gör att mötet försenas.

Efter att flyget lyft mot Göteborg vid 18.45 laget åkt buss därifrån till Jönköping så stod det till slut klart att matchen kan starta 22.50.

– Ge oss en timme när vi kommit fram så vi får byta om och värma upp så ska vi vara redo, sa Luleå-tränaren tidigare under kvällen.

Båda lagen var hela tiden överens som att matchen måste spelas under kvällen.

– Ja, vi har inget val. Imorgon ska vi sätta oss på ett plan för returmatch i Luleå, sa HV-tränaren Ulf Johansson till SVT Jönköping.

”Jätteolyckligt”

HV71 spelar sin första semifinal i historien, och har tidigare under säsongen slagit publikrekordet i ligan. Men ikväll måste fansen vara kvällspigga.

– Jag har pratat med HV och förbundet och alla tycker att det här är jätteolyckligt med tanke på publiken och annat, men det är inget vi kan påverka. Rent sportsligt tror jag att inte att det är något lag som drar fördel eller nackdel av det, säger Fredrik Glader.

Har spelarna spelat en sådan här sen match någon gång?

– Jag har inte varit med om det som tränare i alla fall, men de känns uppsluppna och glada över att få spela hockey ikväll.

ARTIKELN HANDLAR OM