Jagrs nya milstolpe

Slog Gordie Howes poängrekord för spelare över 40 år

HOCKEY

NEW YORK. Den otrolige Jaromir Jagr passerar milstolpe efter milstolpe...

I natt, i gamla hemmaarenan Madison Square Garden, slog han Gordie Howes poängrekord för NHL-spelare över 40.

– Jag ska slå det för spelare över 50 också. Det är det rekord jag verkligen vill åt, säger den legendariske tjecken med ett brett flin efter Floridas straffseger mot New York Rangers.

Foto: Chris O'Meara / TT / NTB Scanpix

Det var en norrman och en tjeck det handlade om på Madison Square Garden i natt, för att nu inleda referatet från St. Patrick's Day-duelllen mellan New York Rangers och Florida Panthers ungefär som en rolig historia.

Mats Zuccarello gjorde två mål för hemmalaget, det ena så snyggt att hela Manhattan drog efter andan, och hade flera bud på ett hattrick – och Jaromir Jagr slog nya rekord.

Med assist till unga kedjekamraterna Jonathan Huberdeau och Aleksander Barkov passerade han Gordie Howe i toppen av poängligan för NHL-spelare över 40 år.

269 poäng har han producerat sedan 40-årsdagen, mot Howes 268.

– Det är ju alltid fint att passera Gordie Howe, men jag ska slå det för spelare över 50 också. Det är det rekord jag verkligen vill åt, säger den nu 45-årige legendaren från Kladno med ett flin bredare än femte avenyn när han möter media i omklädningsrummet efteråt.

”Litar mer på Barkov”

Kedjan han bildar med ynglingarna Barkov och Huberdeau var överhuvudtaget en av de stora behållningarna i fredagsshowen på Garden , som gästerna från solskensstaten vann med 4-3 efter straffavgörande – och ”Jags” hyllar framförallt 24 år yngre (!) finländaren Barkov.

– Jag litar nästan mer på honom än på mig själv. Och då litar jag ändå väldigt mycket på mig själv, kluckar han.

Däremot tror inte NHL:s nestor att Barkov, eller någon annan, kommer att kunna straffa den typ av rekord han själv slog i natt.

– Nej, han har inte en chans att nå några sådana noteringar. Dagens hockey är för snabb och bra, heter det.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL