Eklund missar JVM

Av: Emil Eiman Roslund

Publicerad:
Uppdaterad:
William Eklund.
Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN
William Eklund.

Bakslag för Juniorkronorna.

Djurgårdstalangen William Eklund missar junior-VM.

Eftersom han testade positivt för coronaviruset en dag för sent.

– Det är jättetråkigt, säger han till Sportbladet.

William Eklund får inte resa till Kanada och junior-VM i ishockey. 18-årige forwardens test för coronaviruset från i söndags, den 29:e november, var positivt. Fjorton dagar innan den svenska truppen ska resa över Atlanten – och reglerna gör att han har ett positivt covid-19-test för tätt inpå inresa till Kanada.

– Det är ju jättetråkigt. Det är någonting jag har sett fram emot. Men samtidigt är det ingenting jag kan älta, då jag inte kan påverka det, säger William Eklund till Sportbladet.

Han blev uttagen i bruttotruppen, trots att han har varit sjuk och borta från Djurgårdens träningar och matcher den här veckan.

Hur mår du?

– Jag mår bättre och bättre. Egentligen har jag haft jättemilda symtom. Jag fick feber någon dag, och det var så lite så det kändes knappt att det var feber. Jag visste inte att det var corona jag hade, så det kom lite som en chock.

Expert Wikegård anser att reglerna som tvingar Eklund är märkliga.

– Det är så långt kvar tills att den här turneringen ska spelas. Det är såklart tråkigt för Tomas Monténs (förbundskapten) gäng och såklart tråkigt för William som inte får spela. Det känns kymigt, säger expert Niklas Wikegård i C More.

Eklund ersätts av Brynäs Oskar Kvist, som i kvällens förlust mot Skellefteå gjorde sitt första mål för säsongen.

Juniorkronorna ska resa till Kanada om åtta dagar, den trettonde december. Premiären i mästerskapet avgörs på annandagen, den 26 december.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!