NHL

Ryska rookiens första hattrick

Av: 

Per Bjurman

HOCKEY

NEW YORK. Det är rysk vår i Minnesota.

Sensationelle rookien Kirill Kaprizov fullbordade sitt första hattrick när Wild tog tredje raka genom att nolla Arizona i natt.

– Han är en väldigt speciell hockeyspelare, konstaterar coachen Dean Evason efter 4–0-segern.

Minnesota Wild har länge haft rykte om sig att vara ett aningen tråkigt och profillöst lag, men denna image ändrades i ett slag när artisten Kirill Kaprizov kom till stan i år.

Plötsligt hör de istället till NHL:s verkliga attraktioner – och som både Jonas Brodin och Joel Eriksson Ek vittnat om för Sportbladet senaste veckan har han gjort det roligare än någonsin att spela för klubben också.

Foto: Stacy Bengs / TT

Läs mer om vårens hockeyfester:

Allt om Hockey-VM 2021: Spelschema, tv-tider och datum
Stanley Cup 2021: Allt om slutspelet i NHL

I natt visade det sig dessutom att 23-åringen från Novokuznetsk är en målspruta av rang. Han fullbordade den unga NHL-karriärens första hattrick mot Arizona hemma i Xcel Energy Center.

– Vi blir inte överraskade längre, det händer ju något exceptionellt varje kväll. Han är en väldigt speciell spelare, säger coachen Dean Evason.

– Samtidigt är han en fantastisk lagkamrat som bryr sig väldigt mycket om sin omgivning och gör allt för laget. För en en coach är det väldigt uppfriskande.

Jonas Brodin satte sitt femte mål i tom kasse i slutet – från egen zon – och världens bäste norrman, Mats Zuccarello noterades för tre assist.

Edmonton Oilers har gaspedalen nertryckt i golvet. Två dygn efter 7-1-segern mot Ottawa slog de till igen skåpade ut gästerna från kanadensiska huvudstaden med 6-2.

Connor McDavid gjorde mål redan efter tio sekunder – tangerat klubbrekord – och spelade sedan fram till ytterligare två. Adam Larsson registrerades även han för en assist.

I en lysande tungvikvtsmatch mellan Blues och Golden Knights i St. Louis tappade gästerna först 3-1-ledning, men lyckades utjämna till 4-4 innan slutsignalen och sedan avgjorde Reilly Smith på övertid.

Inga svenskpoäng bokfördes.

I Denver var Avalanche utsökta mot LA Kings och vann med 2-0 efter mål av Mikko Rantanen och Nathan MacKinnon.

Publisert:

LÄS VIDARE

Washington utesluter inte Lundqvist-comeback den här säsongen

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

NHL

Minnesota Wild