Tolv (!) spelare i utvisningsbåset – samtidigt

Fullständigt kaos när New York Rangers mötte Washington Capitals i NHL

NEW YORK. Jodå, precis som befarat blev det fullständigt kaos på Madison Square Garden i New York i natt.

Efter bara några få minuter befann sig sammanlagt tolv (!) spelare i utvisningsbåsen – inklusive svenske Carl Hagelin.

– Ja, då var det trångt. Det hör nog till de roligare sekvenserna i min karriär och då har jag ändå varit med om en del, säger han till Sportbladet efter skandalmatchen.

Efter känslostormen som följde på måndagens omdiskuterade våldsamheter mellan New York Rangers och Washington, när Tom Wilson helt sonika spöade upp Rangers-stjärnorna Artemi Panarin och Pavel Buchnevich och sedan inte bestraffades med mer än högst futtiga böter, låg det i luften att det skulle bli stökigt i nattens retur.

Och mycket riktigt.

Pucken hann bokstavligen inte mer än släppas förrän tre slagsmål utbröt. 49 sekunder senare följde ytterligare ett och efter drygt fyra minuter hade de bägge lagen alltså sex man vardera i utvisningsbåset.

De fick inte plats och praktiskt taget stod på varandra.

– Ja, hehe, då var det verkligen trångt, säger Carl Hagelin, som blev påhoppad av Colin Blackwell direkt efter första tekningen.

– Det hör nog till de roligare sekvenserna i min karriär och då har jag ändå varit med om en del.

Efter första perioden lugnade det ner sig en smula – främst kanske för att Wilson utgick med en skada i övre delen av kroppen – men bara just en smula. Nämnde Buchnevich drog till exempel på sig ett matchstraff för en ful crosschecking i ansiktet på Anthony Mantha och sammanlagt utdömdes 141 utvisningsminuter (varav 72 de första fyra minuterna…).

”Inte vi som ville slåss”

Många menar att NHL, och framförallt disciplinchefen George Parros, får ta på sig våldsamheterna för att man underlät att stänga av Wilson åtminstone en match. Det hade, lyder en vanligt förekommande åsikt, desarmerat hela situationen

– Det var inte vi som ville slåss, det var Rangers som ville hantera det uppkomna läget på det sättet och vi försvarade oss, fortsätter ”Hagge”.

– Alla har åsikter om det som hänt och det får de ha, men vi backar upp vår lagkamrat och de backar upp sin. Då kan det bli så här. Mer än så har jag inte säga i frågan.

Den lilla hockey som samtidigt spelades var det Capitals som dominerade och de vann också rätt komfortabelt med 4-2 – vackert nog efter ett hattrick av TJ Oshie i hans första match sedan pappans uppslitande bortgång. När den sista pucken satt i tom kasse utbröt TV-pucksartat kramkalas vid gästernas bås.

– Han är en så fantastisk kille, som varje dag kommer till rinken med ett leende och vi lider alla med honom efter det tragiska som hänt. Därför var det så underbart att få se honom göra de där tre målen medan hans farsa, som ju var coach, tittade ner från himlen, säger Hagelin.

Nicklas Bäckström – en av få spelare på isen som inte var inblandad i minsta gruff – assisterade till två av Oshies mål.

Stanley Cup 2021: Allt om slutspelet i NHL

Allt om Hockey-VM 2021: Spelschema, tv-tider och datum

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!