Örebro bryter med Ho-Sang – efter fem matcher

Av: Kristoffer Bergström, Fredrik Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN

HOCKEY

Örebro bryter med Josh Ho-Sang efter fem matcher.

Nu är forwarden öppen för att gå till en SHL-konkurrent.

– Ja, det är jag, säger han till NA.

För knappt en månad sedan meddelade Örebro att NHL-meriterade forwarden Josh Ho-Sang, 25, ansluter på lån från New York Islanders.

– New York Islanders pratade med mig om det och jag tyckte att det verkade vara ett häftigt och coolt äventyr. När jag pratade med ledningen och coacherna i Örebro så var alla så professionella och fokuserade, så det blev ett enkelt beslut för mig, sa 25-åringen när Sportbladet träffade honom i mitten av januari.

”Vet inte vad han ska göra”

Men redan nu lämnar 25-åringen Örebro, meddelar klubben på sin hemsida.

– Han var besviken så klart. Han trivdes bra, det är en jättefin kille, det är inga konstigheter där överhuvudtaget. Vi förklarade läget. Han tackade för möjligheten att prova på och vara här och önskade oss lycka till – och vi önskade detsamma. Han åker hem, sen vet jag inte vad han ska göra, säger sportchefen Niklas Johansson.

Kommer ni ersätta honom?

– Vi sökte efter en ersättare till Bromé (Mathias), vi saknar definitivt honom, annars har vi ett bra lag i övrigt. Om någon ska komma in… det är svårt, vi kan inte hosta upp pengar och köpa något – då måste det i stort sett vara ett lån som är kostnadsneutralt.

”Synd att det inte fungerade”

Totalt blev det fem matcher i Örebro-tröjan för Ho-Sang, som hade hoppats på mer.

– Det var kul, det är egentligen allt jag har att säga. Synd att det inte fungerade bättre, säger han till Nerikes Allehanda.

Men ska han hem? Det kan hända att Josh Ho-Sang stannar i Sverige och går till en konkurrerande klubb.

– Jag vet att det är en viktig tid för SHL-lagen där många förstärker sina trupper i slutet av säsongen för att nå slutspel, eller försöka gå långt i ett slutspel. Jag vet att andra SHL-lag satsar, säger han.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!