"Vi är unga spelare – inga tjänstemän"

Foto: Graham Hughes, TT
HOCKEY

Efter fiaskot – kallade till krismöte och sågar tränarstaben

Regerande världsmästarna Finland är på väg mot ett riktigt praktfiasko i JVM.

Nu bekräftar lejonens lagkapten att det råder osämja med lagets tränare.

– Vi är unga spelare och inga tjänstemän, säger Olli Juolevi till Yle Sporten.

Foto: Paul Chiasson, TT
Olli Juolevi.

Förlust mot Danmark, Tjeckien och Sverige. Finland har, i flera NHL-stjärnors frånvaro, haft ett blytungt JVM i Kanada.

De regerande juniorvärldsmästarna ser inte bara ut att gå miste om en kvartsfinalplats utan kan dessutom få slåss för sin existens i A-JVM.

Nu avslöjar lagkaptenen Olli Juolevi att truppen inte har varit på samma våglängd som den finska tränarstaben gällande hur laget ska spela.

Redan innan förlusten mot Sverige (1–3) samlades spelargruppen i ett möte utan tränarnas närvaro för att diskutera den prekära situationen. Därefter mötte Juolevi, tillsammans med de assisterande kaptenerna, upp huvudtränaren Jukka Rautakorpi och övriga ledare för att föra vidare spelarnas åsikter.

Efterlyser glädje

– Vi efterlyste ett mer avslappnat grepp och glädje. Vi är unga spelare och inga tjänstemän. Lyckas vi med det så leder till att vi är aktivare på isen och att tempot höjs, säger Juolevi.

Det är med stor besvikelse kaptenen nu försöker smälta förlusten mot Sverige och kraftsamla inför måstematchen mot Schweiz.

– Det var definitivt vår bästa match i turneringen. Slutresultatet kan vi naturligtvis inte vara nöjda med. Vi hade chansen att avgöra då vi ledde med 1–0, men vi misslyckades.

Förutom vinst mot Schweiz krävs att Danmark besegrar samma nation i kvällens match. Annars blir det nedflyttningskval för de finska lejonen.