Adrian Kempe stod för sitt livs mål i natt

NEW YORK. Adrian Kempe gjorde sitt livs mål i natt.

En dryg minut in i förlängningen i LA Kings femte holmgång mot Edmonton soloåkte han in den avgörande 5-4-pucken.

– Jag såg att Connor McDavid hade varit inne på isen länge och tänkte att jag skulle utnyttja det och det gick ju bra, säger den svenske hjälten.

Han har öst in mål hela säsongen, Adrian Kempe – men sparade alltså det största till årets viktigaste ögonblick.

Efter att Oilers, anförda av en magnifik Connor McDavid hämtat in 4-2-underläge under andra halvan av tredje perioden och ryckt åt sig allt momentum, hann förlängningen inte mer än börja förrän den 25-årige ångermanlänningen slog till .

Han ryckte åt sig pucken på högerkanten, åkte ifrån självaste Connor McDavid, rundade en back, skar in framför kassen och fintade in 5-4 bakom Mike Smith.

– Vi kom in i omklädningsrummet efter tredje och sa att vi bara skulle glömma det som hände i slutet och istället ladda om för förlängningen. Vi hade rätt inställning, säger Adrian till ESPN,

– Målet? Ja, jag såg att McDavid och backarna hade varit inne sedan förlängningen började och förmodligen var lite trötta, så jag tänkte att jag skulle försöka utnyttja det och det gick ju bra.

Med segern – till vilken den överhuvudtaget hete Herr Kempe bidrog med ytterligare ett mål, plus en assist – har Kings lätt skrällartat skaffat sig matchboll och kan slå ut stjärnorna från Alberta i Los Angeles natten till fredag.

– Det kommer bli tufft, det är ett väldigt bra lag vi möter, men om vi spelar som i de två första perioderna ikväll och håller oss till vår identitet istället för att dras in i deras spel finns chansen, konstaterar Adrian.

Även Alex Edler hade en assist.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!