Hockeyallsvenskan

Leksands kollaps – Björklöven vände och vann

Av: 

Erik Karlsson

HOCKEY

Leksand såg ut att vara på väg mot andra raka segern.

Men i tredje perioden föll man ihop borta mot Björklöven som kunde vända 1–3 till seger 6–3.

– Vi lärde oss en gruvlig läxa, säger Leksandstränaren Markus Åkerblom på presskonferensen.

Det var en mycket ologisk första period i Umeå när Leksand gästade Björklöven.

Löven inledde matchen klart bäst spelmässigt och radade upp chanser men med 2,27 kvar av första perioden slarvade hemmalaget i egen zon och Oscar Lang och Johan Porsberger förvaltade det till 1–0 för dala-laget.

Lagkaptenen i hemmalaget, Fredric Andersson, kvitterade med ett välplacerat dragskott från höga slottet innan leksingarna gjorde ett ryck halvvägs in i matchen. Inom loppet av dryga tre minuter satte både Fredrik Forsberg och Martin Grönberg varsitt mål och Leksand såg ut att vara på väg mot andra raka segern i årets serie.

Kross i sista perioden

Men så blev det inte.

I tredje perioden rasade ex-SHL-laget ihop. Inom loppet av en minut i början av perioden gick Björklöven ikapp genom mål av David Lindqvist och Alex Hutchings och med 12,34 kvar kom också det matchavgörande målet för Björklöven.

Simon Åkerström, son till förre Luleåikonen Roger Åkerström, sköt in 4–3. Björklövens superperiod avslutades med att Fredric Andersson och Alex Hutchings (tom bur) satte ytterligare varsitt mål till 6–3.

”Blir att räkna med”

– Inför tredje snackade vi om att det var mycket hockey kvar och att matchen lever, sen går vi ut och vinner med 5–0 så det var jäkligt skönt, säger Simon Åkerström.

Är det extra prestige att slå Leksand som trillat ner från SHL?

– Det är helt klart prestige, speciellt i hemmapremiären. Vi ville visa våra fans att vi är ett lag att räkna med. Att slå ett lag som Leksand som alla tippat i toppen visar det också. Vi blir att räkna med.

Enligt hockeystatistikern på Twitter, @domarnapunktse, har Leksand aldrig förlorat en hockeyallsvensk period med fem mål förut.

– Vi klarar inte att hitta en ödmjukhet från vår match senast. Vi lider av att vi tror att hockeyallsvenskan är en serie man kan åka igenom. Det kan man inte, det är världens bästa andraliga.

– Vi har lärt oss en gruvlig läxa i dag, säger Markus Åkerblom.

ANNONS

Missa inget av SHL och Hockeyallsvenskan – streama alla matcher på C More!

Extern länk från C More

Beställ här

Resultatservice
Publisert:

LÄS VIDARE

Wennerholm: Hjärtat är tillbaka i Modo

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Hockeyallsvenskan

Leksands IF

IF Björklöven

Ishockey