Oskarshamn vann bottenmötet efter straffdramatik

avMakoto Asahara

Publicerad:
Uppdaterad:

Ett Linköping i desperat poängbehov såg ut att gå mot tre poäng.

I slutändan fick de bara en – efter straffavgörande.

Målvakten Fredrik Pettersson-Wentzel blev bonuspoängshjälte för sitt Oskarshamn i det viktiga bottenmötet.

– Det kommer. Vi kommer vända på den här steken, kanske inte i andra men i tredje, säger Linköpingsforwarden Olle Lycksell till C More efter en spelad period i Be-Ge Hockey Center.

En period där Oskarshamn fått med sig en 1–0-ledning. En ledning som där och då skickade upp smålänningarna förbi östgötarna i de nedre regionerna av SHL-tabellen.

Olle Lycksell skulle faktiskt få rätt – för stunden i alla fall.

Även om hans tidsprognos visade sig vara lite pessimistisk.

Backhandsskyfflade in 1–2

Andrew Gordon hittade en kvittering 4.42 in i andraakten. Och med två och en halv minut kvar så var det just Olle Lycksell som backhandskyfflade in en retur till 1–2.

– Vi ska vara nöjda med att vi vänder matchen som vi gör. Jag tycker vi stundtals spelar runt pucken rätt bra i deras zon, säger Lycksell när han når C More-mikrofonen ännu en gång.

Frid och fröjd där och då för LHC.

Men Oskarshamn hade inte sagt sitt sista ord i denna viktiga streckmatch.

I period tre skapade hemmalaget gång på gång kvitteringschanser. Och till slut också en kvittering när Joakim Thelin prickade rätt i numerärt överläge med knappt tre minuter kvar av matchen.

Avgjorde på straffar

– Vi blir tvungna att bli lite mer aggressiva och framåtlutade, och då spelar man bättre, säger IKO-forwarden Johan Johnsson till C More om tredjeperioden.

Och därmed väntade en förlängning där Oskarshamn skulle fortsätta dominera i chansväg – men denna gång utan mål.

Straffar följde med andra ord.

Väl där skulle Oskarshamn ordna bonuspoängen (med två målgivande straffar mot en). Vilket, tillsammans med kvitteringen i tredjeperioden, gav totalt två blytunga poäng för IKO i bottenstriden.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM