Nylander målskytt – för femte matchen i rad

avPer Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:

NEW YORK. William Nylander är en av de allra hetaste i hela NHL just nu. 

Han gjorde mål för femte matchen i rad när Toronto med en meriterande 5-3-seger mot Dallas i natt tog sig tillbaka in i playoff–racet på allvar. 

– Det här är vad jag förväntar mig av mig själv, säger den 23-årige svensken.

Foto: Michael Ainsworth / TT NYHETSBYRÅN
William Nylander.

Minns ni debatten om att Maple Leafs var alldeles för generösa när de till slut skrev nytt kontrakt med William Nylander i december 2018?

Nej, det är det ingen som gör heller.

För han lever sedan månader tillbaka upp till det med råge varje kväll och är nu, som sagt, en ligans hetaste målskyttar.

I natt, borta mot Dallas, rev han i början av tredje perioden åt sig en retur framför Ben Bishop och tryckte in ett mål för femte matchen i rad. 

– Men det här är inget stim William är inne i. Det här är den spelare han är, säger coachen Sheldon Keefe till Sportsnet.

”Lill-Nyllet” – som sammanlagt den här säsongen är uppe i 24 fullträffar och leder svenska målligan tämligen överlägset – håller med.

– Jag förväntar mig detta av mig själv. Oavsett om det gäller att sätta puckar eller bidra på andra sätt ska jag vara på den här nivån, säger han.

– Det ger förstås självförtroende att puckarna ramlar in. Alla vill göra mål, det är kul.

Andreas Johnsson satte ett mål i tom kasse i slutet och hade också en assist, precis som John Klingberg för hemmalaget.

▪▪▪

Nashville Predators har det motigt även sedan coachbytet i början av januari, men just när de som behövdes som bäst – innan chansen att haka på i västra playoff-racet gick om intet – samlade sig till en finfin insats och slog självaste Washington på bortaplan.

När de i mittperioden tappade 3-1-ledning såg det ut som att det skulle gå åt skogen igen, men de hårt prövade sydstatshjältarna kom tillbaka i tredje och vann med 5-4.

– Det här kan vara precis den boost för självförtroendet vi behövde, säger målskytten Ryan Johansen. 

Att det skedde just mot Washington var dock inte så sensationellt som det låter. Preds har faktiskt slagit 2018 års mästare åta gånger i rad.

Filip Forsberg bidrog med två assist.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

NHL