Rangers nya förlust – inför ögonen på profilen

avPer Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:

NEW YORK. Larry David satt på läktaren på Madison Square Garden inatt. 

Men ingen som såg New York Rangers spela mot Buffalo Sabres behövde tygla sin entusiasm. 

Blåskjortorna gjorde en riktig plattmatch och åkte på en 3–2-förlust som antagligen satte sista spiken i playoff-hoppet på Manhattan.

– Vi var helt enkelt inte tillräckligt bra, suckar Mika Zibanejad.

Hockeyfansen i New York är vana att se celebriteter på Madison Square Garden, men Larry David – känd från tv-succéerna ”Seinfeld” och ”Curb Your Enthusiasm” – hör sannerligen inte till de mest frekventa gästerna så när han under nattens NHL-duell zoomades in i jumbotronen utbröt dånande jubel i den berömda ladan.

Men som sagt:

Därutöver gjorde den Brooklyn-födde supercynikerns närvaro inget för energin – vare sig hos Rangers eller på läktarna.

Ja, Rangers lyckades efter 58 riktigt oinspirerade minuter samla sig till en ivrig push men då var det för sent och Buffalo – som haft en mardröm till vinter och rasat genom tabellen – vann välförtjänt med 3–2.

– Jag vet inte om våra killar trodde att det skulle bli enkelt, men vi jobbade inte tillnärmelsevis så mycket som vi måste för att ha en chans att vinna, säger coachen David Quinn med en bister min.

”Inte bra”

Mika Zibanejad gjorde sitt 22:a mål för säsongen, och spelade dessutom fram till det andra målet, men har ändå lätt att hålla sig för skratt efteråt.

– Vi klarade inte av att spela så enkelt som vi gjort senaste veckorna. Jag vet inte varför, vi kom ifrån det och var helt enkelt inte tillräckligt bra.

Foto: Jim McIsaac / TT NYHETSBYRÅN
Foto: Jim McIsaac / TT NYHETSBYRÅN
Zibanejad gjorde ett mål och en assist.

Därmed är slutspelshoppet förmodligen släckt för gott och Manhattan-klubben kan börja förbereda sig för utförsäljning innan trade deadline – i år igen.

Inte heller för Sabres ser det särskilt ljust ut. Trots segern i natt har de, precis som Rangers, nio poäng upp till sista wild card-platsen i öst.

– Men jag tycker vi spelade rätt bra ikväll och om vi bara kan få ihop några segrar i rad är det inte omöjligt att vi får lite känning igen, säger gotländske kämpen Johan Larsson.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM