Upprört på och utanför isen: ”Det är fegt”

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

Rögle var rasande efter segern mot Djurgården.

På domarna och motståndarnas tappade humör.

– Det handlade för oss om att överleva, säger Rögle-forwarden Leon Bristedt.

Djurgården förlorade med 5–1 mot Rögle hemma på Hovet.

I den andra perioden tappade de från 0–1 till 0–5 på sju och en halv minut, bland annat med två baklängesmål på 22 sekunder i samma egna numerära överläge.

Djurgården-spelarna blev uppenbart uppretade och frustrerade.

”Grisigt och fult”

Backen och assisterade kaptenen Jesper Pettersson skallade Rögle-forwarden Leon Bristedt utanför spelet.

Domarna missade situationen men inte tv-bilderna, händelsen riskerar att anmälas av situationsrummet till disciplinnämnden.

– Det var kamp framför mål, det var väl frustration från Djurgården-spelaren – det tog olyckligt på kinden och käken och huvudet. Folk är heta, jag vet att det var Jesper Pettersson som gjorde det och han är ingen dålig människa – alla vill vinna och ibland rinner det över lite, det är inga hard feelings mot honom och han är säkert lite ångerfull för det var inte så snyggt, säger Leon Bristedt.

Hur mår du efter den smällen?

– Som tur är så är det lugnt. Jag har bara lite ont i käken och det är ingen större fara med mig.

Hur ser du på allt tjafs och stök ute på isen?

– De tappade humöret helt och spelade jävligt grisigt och fult andra halvan av matchen, vi ville inte åka på olyckliga skador eller smällar – det är lätt att det händer när man ligger under, men det är ändå inte okej. Det är dumt att riskera skador och det är levande människor det handlar om – det var väl inget allvarligt egentligen, men det är så lätt att något allvarligt kan hända.

Sportbladet lyckades inte få tag i Jesper Pettersson efter matchen för en kommentar.

”Det blev svart”

En annan uppmärksammad situation var ett slagsmål mellan Djurgården-backen och kaptenen Marcus Högström och Rögle-forwarden Dennis Everberg.

Marcus Högström stod i egna båset och bland annat delade han ut en smäll som fick Dennis Everberg att falla i isen.

Båda spelarna fick två minuter för roughing, Rögles huvudcoach Cam Abbott menade efter matchen att Marcus Högström skulle ha fått ett större straff för sina slag.

– Han tog tag i min klubba inne i båset och så försökte jag att putta iväg honom. Så drog han av mig hjälmen och höll fast huvudet och verkade tro att det var någon WWE (amerikansk wrestling), säger Dennis Everberg.

Hur känner du dig efter smällen?

– Det blev svart, jag känner mig omtumlad och vet inte hur allvaligt det kan vara. Jag är förvånad att man gör något sådant från båset, det rann iväg under matchen och det känns fegt att han höll fast mitt huvud och slog.

Visades upp på läktaren

Marcus Högström var fåordig efter matchen och vill inte prata något utförligare om bråket.

– Jag har inga kommentarer, jag tycker att det var en ickesituation. Han slog in i båset och fick ingen utvisning, säger Marcus Högström.

Cam Abbott var uppenbart förbannad i båset och hördes bland annat skrika ”embarrassing” (pinsamt) till domarna.

Med fyra sekunder kvar av matchen blev kanadensaren uppvisad på läktaren och Rögle fick ett lagstraff på två minuters utvisning.

– Det var en klar skallning och ingen av de fyra domarna såg det, det borde ha varit ett matchstraff. Sedan är det svårt att skydda sig själv när någon håller i bakhuvudet och delar ut slag för Dennis Everberg är en av våra tuffaste spelare, jag är besviken på avsaknaden av respekt från några personer, säger Cam Abbott.

”Inte snyggt”

Djurgårdens huvudcoach Robert Ohlsson fick också chansen att uttala sig om händelserna.

– Slaget som är vid vårt bås är inte snyggt och det blir ingen bra situation när de bråkar, det tycker inte jag heller. Händelsen med Jesper Pettersson har jag inte sett så den kan jag inte uttala mig om och den får jag återkomma till i morgon, säger Robert Ohlsson.

Om spelare anmäls av situationsrummet till disciplinnämnden riskerar spelare avstängning och böter.

Tidigare under säsongen har Oskarshamn-backen Simon Deprès blivit avstängd två matcher för skallning.

Huvuddomare i matchen på Hovet var Andreas Harnebring och Morgan Johansson.

Laddar Tabell
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!