Lundqvist: ”Känns mycket enklare att spela”

Svenska stjärnmålvakten tillbaka som vinnare

Av: Per Bjurman

Publicerad:
Foto: TT

NEW YORK. Efter tre matcher på bänken var Henrik Lundqvist tillbaka på isen inatt – och ledde New York Rangers till en odiskutabel seger mot Detroit Red Wings.

– Det är bra att vi börjar lära oss att vi måste spela likadant mot alla lag vi möter, säger han till Sportbladet efter 5-1-vinsten.

Rangers-coachen David Quinn har gång efter annan understrukit att det ingalunda är för att straffa honom han använder Henrik Lundqvist mer sparsamt än vanligt den här hösten, utan för att han vill lätta på den 37-årige svenskens arbetsbörda under en lång säsong – och för att Alexandar Georgiev spelat väldigt bra.

Det hindrar inte att ”Henke” var mån om att visa sig från sin bästa sida när han i nattens fajt mot Detroit Red Wings hemma på Madison Square Garden fick chansen från start efter tre matcher i båset.

Han var fokuserad och aggressiv – och stoppade sammanlagt 35 skott.

– Ja, det här kändes bra, säger han när vi träffar honom i ett omklädningsrum där alla jäktar inför omedelbart flyg till Raleigh och kommande natts bortamatch mot Carolina.

– Men jag måste också säga att det här var det mest strukturerade försvar jag haft framför mig på hela säsongen. Då känns det så mycket enklare att spela, när vi hela tiden är på rätt plats och tar hand om returerna på de få chanser vi släpper till.

”Vi börjar lära oss”

Rangers stod överhuvudtaget för en solid insats – och det har verkligen inte varit regel i möten med lag som ska föreställa sämre (och i Red Wings fall sannerligen var det också...).

– Det var viktigt med en prestation av den här sorten efter senaste matchen, mot Ottawa. Då pratade vi om vad vi skulle göra, men så blev det som det blev ändå. Ikväll genomförde vi planen, fortsätter ”Henke”.

– Det är bra att vi börjar lära oss att vi är tvungna att spela likadant mot alla lag vi möter. Man måste jobba precis lika hårt varenda kväll.

Förstecentern Mika Zibanejad spelade inte matchen mot Red Wings och kommer inte heller att flyga med till North Carolina men han har börjat träna igen och kan förhoppningsvis göra comeback i söndagens Madison Square Garden-matiné mot Florida.

▪▪▪

Regerande mästarna St. Louis börjar verkligen se ut som just regerande mästare.

Trots att de hade en tuff match i Vancouver bara 24 timmar tidigare vann de även den tidiga västfinalen mot Oilers i natt – med 5-2.

Därmed har bluesmännen vunnit sex raka och seglar upp jämsides med Washington i toppen av den sammanlagda tabellen.

Carl Gunnarsson stod för en assist mot Edmonton.

Laddar Matchöversikt
Publicerad:

LÄS VIDARE