Nära att komma överens med klassiska NHL-klubben

LEKSAND. Två nya mål från Fredrik Händemark, 26.

Och enligt Sportbladets uppgifter uppvaktas Malmös lagkapten av Detroit Red Wings.

– Om jag ska vara ärlig var Detroit min favoritklubb när jag var liten, säger Händemark själv.

Leksand hoppades på en flygande start med Ulf Sameulsson i båset. Men en mas och före detta leksing, Fredrik Händemark från Björbo, grusade de förhoppningarna. 

Han gjorde Malmös två första mål vid 3–2-segern, bland annat den viktiga kvitteringen till 2–2 i box play. 

– Ja, det blev lite så att mina mål blev viktiga och det var skönt, säger han.

Händemark spelade med Tre Kronor förra helgen.
Händemark spelade med Tre Kronor förra helgen.

Händemark ratades en gång i tiden från just Leksand och medger att det fortfarande är speciellt att spela i Tegera Arena: 

– Ja, men det är det. Att vara här med familj och vänner på läktaren och att jag har ett förflutet här, klar det blir lite speciellt.

Känner du fortfarande någon form av revanschlusta?

– Nej, nej, nej. Det har lagt sig för länge sedan. Det är ett i stort sett helt nytt lag jag möter och mycket folk har bytts ut så det är inget agg mot Leksand.

Drömmer om NHL-spel

Den storväxte centern går mot sin bästa säsong i karriären och har varit bofast i Tre Kronor under säsongen. Redan för ett år sedan var det snack om ett kontrakt med någon NHL-klubb. Den här gången är det mer eller mindre klart att Händemark lämnar Malmö för spel i Nordamerika. SOmOch enligt Sportbladet uppgifter är Detroit Red Wings eva klubbarna som ligger närmast:

– Såklart kul att det pratas och finns intresse. Det enda jag kan påverka är att fortsätta spela bra och vinna matcher med Malmö. Inte titta för långt fram fast det är mitt mål och min dröm att spela i NHL, säger Händemark.

Vi har uppgifter om att Detroit gärna vill ha dig.

– Ok, då vet du mer än jag vet… Men det är kul med intresse.

Detroit är känd som en riktig svenskklubb…

– Ja, och om jag ska vara ärlig var det min favoritklubb när jag var liten. Jag följde dem mycket och hade mina två favoritspelare i (Henrik) Zetterberg och (Pavel) Datsjuk. Kul att de är intresserade, om det nu stämmer. 

Är intresset ömsesidigt?

– Jag skulle vara intresserad vilket lag som än vill ha mig, att få chansen att spela i världens bästa liga, det är inget snack om det.

Nu är inte Händemark den enda odraftad svenske forward som den tidigare svenskklubben Detroit visat intresse för. Även Örebros Mathias Bromé, Färjestads Gustaf Rydahl och Sotjis Malte Strömvall finns på klubbens radar.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!